CIJANOTIPIJA U NAŠOJ ŠKOLI

CIJANOTIPIJA U NAŠOJ ŠKOLI

September 9, 2019 Uncategorized 0

U Politehničkoj školi, od februara do sredine jula 2019. godine, održana je radionica cijanotipije, koja je nastala u saradnji sa Otvorenim univerzitetom i Gradom Subotica.

Učestvovala su deca koja su prethodno završila fotografska radionicu, kao i likovni tehničari Politehničke škole.

Cijanotipija je postupak izrade fotografija na svetlu bez foto-aparata, aparata za povećavanje, bez razvijača i fiksira. Fotografija se dobija uz pomoć UV zračenja sunca i UV lampi.

Cijanotipija je savršeni predah od digitalnog sveta i primer uspešne korelacije starih i savremenih medija.

Radovi naših kreativaca su bili izloženi u okviru Noći muzeja u Politehničkoj školi, kao i na Otvorenom univerzitetu u okviru proslave Dana grada.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Заједнички родитељски састанак за прве разреде одржаће се у среду, 11. септембра 2019. године у 18 часова у амфитеатру  Високe техничкe школe струковних студија (Марка Орешковића  бр.16).

ÉRTESÍTÉS

Az első osztályok közös szülői értekezletét 2019. szeptember 11-én 18 órai kezdettel a Műszaki Főiskola amfiteátrumában (Marko Orešković utca 16) tatrjuk meg.

OBAVIJEST

Zajednički roditeljski sastanak za prve razrede održat će se u srijedu, 11. rujna 2019. godine u 18 sati u amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija, Marka Oreškovića br. 16.