NAŠA NATAŠA

NAŠA NATAŠA

April 25, 2024 Uncategorized 0

Subotički đaci nastavljaju da nižu uspehe na republičkim takmičenjima. Titula najboljeg učenika u Srbiji, u disciplini Digitalna grafika i internet oblikovanje, pripala je učenici Politehničke škole Nataši Curnović.

Nataša Curnović, učenica završnog razreda Politehničke škole u Subotici na smeru Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje, osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju srednjih škola na području rada hemija, nemetali i grafičarstvo, koje je održano u Novom Sadu. Nataša je od mogućih 100 poena osvojila 98.

„Pre svega, ovo je bilo veoma zabavno iskustvo, stresno, ali veoma lepo, nešto što ću pamiti još dugo. Prvi dan je bila teorija, a drugi dan smo imali zadatak na napravimo veb-sajt i prototip“, objašnjava Nataša Curnović, maturant Politehničke škole u Subotici.

Na istom takmičenju Lea Sabo, takođe maturant Politehničke škole, osvojila je sjajno treće mesto.

„Mesec dana smo se pripremali za takmičenje, za teoretski i praktičan deo, tako da sam se osećala prilično pripremljeno i zadovoljna sam rezultatima“, ističe Lea Sabo, maturant Politehničke škole.

Znanje koje su pokazale, kako u teoriji tako i u praktičnom delu, nije zaobišlo pažnju nezavisne komisije, sačinjene od IT stručnjaka.

„Dobili smo jako lepe komentare, da su radovi profesionalni, da deluju kao da su ih radili profesionalci sa velikim iskustvom. To je veliki iskorak i za naše učenice, koje inače žele da nastave svoje studije na ovom smeru, odnosno da ostanu u branši IT smera“, ponosno ističe Tihomir Zoraje, nastavnik praktične nastave.

Na takmičenju u Novom Sadu tim Politehničke škole u disciplini Digitalna grafika i internet oblikovanje zauzeo je prvo mesto, dok je tim u disciplini Štampa zauzeo odlično treće mesto.

EnglishHungary