STRUČNI IZLET U BEOGRAD

STRUČNI IZLET U BEOGRAD

September 30, 2019 Uncategorized 0

U četvrtak, 26. septembra 2019. godine, učenici odeljenja GFD 2/9, GFO 3/8 i GFP 3/9 Politehničke škole, u sklopu jednodnevne stručne eskurzije, posetili su štampariju Politika i sajam „Grafima“ u Beogradu.

U štampariji su se učenici upoznali sa mašinama najnovije tehnologije na kojima se osvetljava i razvija štamparska forma potrebna u daljem procesu štampe. Videli su kako se izvodi proces štampe dnevnih novina na engleskoj ofset rotacionoj mašini, a u pogonu za ekspediciju prikazan je proces uobličavanja ekspedicije i dorade dnevnih novina. Zatim su učenici imali prilike da vide tabačne ofset mašine na kojima se štampaju luksuzni časopisi i magazini.

Učenici su zatim posetili Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije „Grafima“, na kojem se predstavilo 65 domaćih i 6 stranih izlagača. Na sajmu su prezentovana dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske informacione tehnologije, dizajnerski hardver i softver, kreativni-umetnički grafički žanrovi firmi iz zemlje i celog sveta.

EnglishHungary