JUBILARNI, 25. BROJ ŠKOLSKOG LISTA „POLIINFO“

JUBILARNI, 25. BROJ ŠKOLSKOG LISTA „POLIINFO“

June 19, 2019 Uncategorized 0

Iz štampe je izašao, novi, 25,  jubilarni broj školskog lista Politehničke škole, „Poliinfo“. U već prepoznatljivim rubrikama izveštavamo vas  o svim važnim događajima koji su obeležili polugodište koje polako ostaje za nama. Pišemo o  aktivnostima i radionicama koje su učenici pohađali u školi ili van nje, o literarnim , likovnim i foto – konkursima, a naposletku i o nagradama koje su bile logičan rezultat  upornosti i zalaganja učenika i njihovih profesora i mentora. Zahvaljujući Zoranu Markoviću, profesoru geografije, upoznajemo vas sa čudesnim svetom ptica Subotice i okoline, a zahvaljujući Irini Jurić, vodimo vas u daleki ruski grad Ufu. Izdvajamo i zanimljiv intervju sa Draganom Stojmenovićem, profesorom na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, kao i duhoviti učenički tekst koji govori o društvenim grupama među mladima.  U proteklom periodu je u Politehničkoj školi bilo više učenika koji su pisali pesme, pa smo, napravivši izbor, u ovom broju objavili nekoliko pesama iz pera različitih učenika, te po broju objavljenih pesama ovaj, 25. broj prednjači u odnosu na prethodne.

Politehnička škola obrazuje učenike različitih grafičkih smerova, pa učenici učestvuju u svim fazama izrade lista (fotografisanje, prelom teksta, dizajn korica, štampa, grafika dorada…). 
Osim tekstova na srpskom jeziku, u školskom listu “Poliinfo” nalaze se i tekstovi na mađarskom, hrvatskom i engleskom jeziku.
Časopis  u elektronskom obliku može da se pročita na internet prezentaciji škole.

EnglishHungary