Projektna nedelja

Poštovani učenici, i ove godine naša škola je dobila poziv iz TŠ “Ivan Sarić” da uzme učešće u Projektnoj nedelji u okviru Sajma obrazovanja. Detalji vezani za ovu manifestaciju i prijavni list  (za učenike naše škole) nalaze se u prilogu ovog teksta. Pozivamo vas  da se u dogovoru sa vašim nastavnicima-mentorima što masovnije odazovete ovom…
Read more

FIMEK – NAGRAĐUJE ZNANJE

Na FIMEK-u je i ove godine počeo još jedan festival znanja – FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE. Predstavnici Politehničke škole su u utorak, 28. januara, znanje odmerili sa učenicima Gimnazije “Dositej Obradović” iz Bačke Topole, Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice, Srednje ekonomske škole “Bosa Milićević” iz Subotice i Teničke škole “Pavle Savić” iz Novog Sada.

SVETOSAVSKA PRIREDBA

Svetosavskom priredbom i sečenjem slavskog kolača u Politehničkoj školi svečano je obeležena školska slava u ponedeljak, 27. januara.U okviru proslave Savindana postavljeni su radovi učenika likovnih tehničara i otvorena je izložba crteža nastavnika Nenada Ražnatovića.

ULEPŠANA UČIONICA

Učionica 42 u našoj školi ovih dana dobila je novi izgled – u pripremanju podloge su učestvovali učenici odeljenja GI 3/3 i GI 2/4, ukrašavali su je učenici odeljenja GFO 3/8, a sve u okviru zajedničkog master klasa o uređenju učionice Tehničke škole iz grada Čajkovski u Rusiji i Politehničke škole.

HUMANITARNI KONCERT

Humanitarni koncert za decu Kosova i Metohije održan je u četvrtak, 19. decembra. Zahvaljujemo se na nastupu grupi Maska, kao i svim učenicima i nastavnicima Politehničke škole koji su podržali ovu humanitarnu akciju.

MASTER KLAS SA PRIJATELJIMA IZ ČAJKOVSKOG

Zajednički master klas o uređenju učionice Tehničke škole iz grada Čajkovski u Rusiji i Politehničke škole održan je u sredu, 18. decembra 2019. godine. Učenici obe škole prezentovali su uređivanje učionice, odnosno hodnika škole kroz priču o procesu rada i komentarisanje rezultata.U Politehničkoj školi je učionica 42 dobila novo ruho – u pripremanju podloge su…
Read more

“NEDELJA ZA ZELENIJU VOJVODINU”

U toku “Nedelje za zeleniju Vojvodinu”, učenici odeljenja TPA 1/5 podržali su akciju očuvanja životne sredine u Gerontološkom klubu “Centar 1”, gde su zasadili i svoje prvo “drvo prijateljstva”. Fotografije se nalaze u Galeriji slika.

“ZAŠTITA BIODIVERZITETA I VODA JEZERA PALIĆ I LUDAŠ”

U sredu, 18. decembra 2019. godine, u Velikoj većnici Gradske kuće, u okviru izrade vizuelnog identiteta logotipa projekta “Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš” učestvovali su i učenici Politehničke škole i ostvarili sledeći plasman i nagrade: 1. mesto: Staša Stantić GFD 2/9, mentor Tamara Mitrović2. mesto: Nataša Kerekeš GFP 3/9, mentor Tamara Mitrović3.…
Read more

KONKURS „LEPOTA ĆE SPASITI SVET“

Martina Tot Kiralj, učenica GFT 2/8 odeljenja, osvojila je prvo mesto u kategoriji muzičke interpretacije, na konkursu u oblasti umetničkog stvaranja „Lepota će spasiti svet“, u organizaciji Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“, kao i nagradu – vaučer za kupovinu tehničke opreme. Konkurs je organizovan u periodu od 15. oktobra do 15. novembra,…
Read more

O B A V E Š T E Nj E

Na osnovu odluke Pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a na predlog Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo PREKIDA SE OBRAZOVNO-VASPITNI RAD u ustanovama obrazovanja i vaspitanja – predškolskim ustanovama, osnovnim školama i srednjim školama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u periodu od 12. februara zaključno sa 21. februarom 2020. godine, zbog bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih, a usled registrovanja intenzitea virusa gripa iznad epidemijskog praga.

                                                                                D i r e k t o r

                                                                                Iso Planić, s.r.