ŠETNJA KROZ VEKOVE

ŠETNJA KROZ VEKOVE

Nastavljena je realizacija projekta Politehničke škole Interdisciplinarna sekcija – Šetnja kroz vekove (uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice).

Prioritet projekta je podsticanje vannastavnih aktivnosti, organizovano i stručno vođeno slobodno vreme učenika u vannastavnom periodu putem sekcija i kulturnih i drugih sadržaja.

Opšti cilj programa/projekta je da učenici kvalitetno i kreativno provode vannastavni period uz prikazivanje rezultata rada koji ostaju kao izložba koja će biti dostupna svim zainteresovanim školama i/ili ustanovama.

U četvrtak, 26. septembra, nakon pozdravne reči koordinatora projekta i direktora Politehničke škole Ise Planića, profesori Stela Šarović, Natalija Trbović Toljagić i Srđan Milodanović održali su interdisciplinarno predavanje.

Učenici su upoznali istorijski, društveni i umetnički kontekst svake epohe, a zatim odlučili koju će dodatno istražiti i predstaviti. Bili su prisutni učenici  odeljenja GFP 1-10, AT 2-1, LT 3-11, GI 4-1 i GFP 4-11.

Foto: Tara Kovačević LT311

UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED–OBAVEŠTENjE ZA RODITELjE

Poštovani roditelji, obaveštavamo Vas da je na portalu eUprave (https://euprava.gov.rs/) od ove godine dostupna i usluga za roditelje/druge zakonske zastupnike učenika koja im omogućava upis učenika u skladu sa ostvarenim pravom, bez dolaska u školu. (Ukoliko upis nije uspešan roditelj se obaveštava da je neophodno da se radi upisa obrati školi).

Svakako, učenici se mogu upisati i dolaskom u školu, kada je dovoljno da u papirnom obliku preda ispravno popunjenu prijavu za upis, dok će škola pribaviti ostale dokumente po službenoj dužnosti u elektronskom obliku korišćenjem usluge eUpis.

Usluga će biti dostupna na portalu eUprave (https://euprava.gov.rs/) u periodu upisa u redovne škole, pa Vas molimo da pratite objave na portalu.

HungaryEnglish