NOĆ ISTRAŽIVAČA

NOĆ ISTRAŽIVAČA

U petak, 27. septembra, uokviru manifestacije „Noć istraživača“, učenici odeljenja GFD 1/8, GFP 1/9 i GFD 2/9 Politehničke škole, krenuli su iz hotela Galerija u organizovanu IT šetnju kroz noć.

Članice IT Cluster Subotica tom prilikom otvorile su svoja vrata svim zainteresovanim istraživačima.

Učenici su imali priliku da zavire u firme gde nastaju kreativna IT rešenja, aplikacije, marketing kampanje gde se programira, istražuje, uči i deli znanje, videli su kako izgledaju kancelarije, upoznali su se sa budućim kolegama, imali su mogućnost i da pitaju sve što ih zanima u vezi s novim tehnologijama.

Kompanije koje su se pridružile ovoj manifestaciji su:
Execom NordDigital Hive, ICBTech, StudioPresent, ErdSoftInfostud Hub, Infostud 3, Edukacioni centar.

UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED–OBAVEŠTENjE ZA RODITELjE

Poštovani roditelji, obaveštavamo Vas da je na portalu eUprave (https://euprava.gov.rs/) od ove godine dostupna i usluga za roditelje/druge zakonske zastupnike učenika koja im omogućava upis učenika u skladu sa ostvarenim pravom, bez dolaska u školu. (Ukoliko upis nije uspešan roditelj se obaveštava da je neophodno da se radi upisa obrati školi).

Svakako, učenici se mogu upisati i dolaskom u školu, kada je dovoljno da u papirnom obliku preda ispravno popunjenu prijavu za upis, dok će škola pribaviti ostale dokumente po službenoj dužnosti u elektronskom obliku korišćenjem usluge eUpis.

Usluga će biti dostupna na portalu eUprave (https://euprava.gov.rs/) u periodu upisa u redovne škole, pa Vas molimo da pratite objave na portalu.

HungaryEnglish