POSETA ŠKOLAMA U ČAJKOVSKOM

POSETA ŠKOLAMA U ČAJKOVSKOM

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi i donatorima, predstavnici Politehničke škole i Ekonomske škole „Bosa Milićević“ realizovali su studijsko putovanje ruskom gradu Čajkovski u cilju razmene iskustava u oblasti obrazovanja. Zvaničnim dočekom u opštini ovog mesta permske oblasti, naši predstavnici upoznali su se sa prirodnim i stvorenim vrednostima lokalne samouprave i okruga. Tokom posete Tehničkoj, Industrijskoj i Medicinskoj školi, upoznali su načine funkcionisanja obrazovanja, međusobnu sličnost i razlike i način saradnje između srednjih stručnih škola i privrede – kroz model dualnog obrazovanja. Realizujući časove, učenici iz Srbije i Rusije, prikazali su svoje konkretne veštine i znanja. Srdačan prijem domaćina škola, ali i predstavnika verskih i kulturnih institucija, još jednom je potvrdio tradicionalnu bliskost naroda dve zemlje.
U nadi da će saradnja koja je započeta 2017. godine biti nastavljena, u cilju negovanja bliskih odnosa i daljeg unapređenja kvaliteta obrazovanja, očekuje se uzvratna poseta ruskih učenika i nastavnika.
Impresije sa ovog putovanja biće prenete kroz Učenički parlament obe škole, Nastavnička veća, Savet direktora i konferenciju za novinare.

Detalje dočeka i master klasa možete pogledati na linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=6eb94yh6wYg&feature=share https://www.youtube.com/watch?v=opLp020Xym0&feature=share https://www.youtube.com/watch?v=K2mRhrOCV1A&feature=share

UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED–OBAVEŠTENjE ZA RODITELjE

Poštovani roditelji, obaveštavamo Vas da je na portalu eUprave (https://euprava.gov.rs/) od ove godine dostupna i usluga za roditelje/druge zakonske zastupnike učenika koja im omogućava upis učenika u skladu sa ostvarenim pravom, bez dolaska u školu. (Ukoliko upis nije uspešan roditelj se obaveštava da je neophodno da se radi upisa obrati školi).

Svakako, učenici se mogu upisati i dolaskom u školu, kada je dovoljno da u papirnom obliku preda ispravno popunjenu prijavu za upis, dok će škola pribaviti ostale dokumente po službenoj dužnosti u elektronskom obliku korišćenjem usluge eUpis.

Usluga će biti dostupna na portalu eUprave (https://euprava.gov.rs/) u periodu upisa u redovne škole, pa Vas molimo da pratite objave na portalu.

HungaryEnglish