Tehničar za pejzažnu arhitekturu

Voliš cveće i drveće? Voliš da crtaš i stvaraš lepši i zeleniji svet? Tehničar za pejzažnu arhitekturu je zanimanje za kreativne učenike, koji vole boravak u prirodi i žele da oplemene okruženje u kojem žive.

Pejzažna arhitekura je prostorna disciplina koja se bazira na biološkim, ekološkim, tehničkim i umetničkim disciplinama. Pored projektovanja, podizanja i negovanja zelenih površina gradskih i vangradskih prostora, znanje pejzažnog arhitekte obuhvata i proizvodnju cvetnih vrsta, ukrasnog drveća i žbunja, aranžiranje biljnog materijala.

Nastavni program obuhvata i praktičnu nastavu, koja se najvećim delom izvodi u školskom stakleniku.

Predviđeno je da učenici ovog profila, nakon završenog školovanja, budu osposobljeni za poslove na projektovanju i održavanju zelenih površina, rad na proizvodnji i gajenju biljaka u rasadnicima, kao i rad u cvećarama.

Diploma tehničara za pejzažnu arhitekturu učenicima omogućava nastavak studija na šumarskom, poljoprivrednom, građevinskom ili arhitektonskom fakultetu.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

ОБАВЕШТЕЊЕ

Заједнички родитељски састанак за прве разреде одржаће се у среду, 11. септембра 2019. године у 18 часова у амфитеатру  Високe техничкe школe струковних студија (Марка Орешковића  бр.16).

ÉRTESÍTÉS

Az első osztályok közös szülői értekezletét 2019. szeptember 11-én 18 órai kezdettel a Műszaki Főiskola amfiteátrumában (Marko Orešković utca 16) tatrjuk meg.

OBAVIJEST

Zajednički roditeljski sastanak za prve razrede održat će se u srijedu, 11. rujna 2019. godine u 18 sati u amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija, Marka Oreškovića br. 16.