Operater za izradu nameštaja

Spretne ruke su,uz preciznost, odgovornost, snalaženje se sa brojevima i shvatanje odnosa u ravni i prostoru, neophodne za operatera za izradu nameštaja – nove struke u Politehničkojškoli.

Tokom trogodišnjeg školovanja, učenici stiču veštine i znanja za izradu nameštaja u prva dva razreda, a u trećem se opredeljuju za jednu od tri tehnologije: stolar, tapetar, lakirer. Praktična nastava se u prvom razredu odvija dva dana, a u drugom i trećem tri dana nedeljno, i na taj način učenici neposredno uče o tehnologiji rada na mašinama sa numeričkom kontrolom (CNC mašine), pravljenju nameštaja, elemenata za kupatilo i kuhinje, tapaciranju i izradi drugih proizvoda.

Po završetku školovanja, mogućnosti operatera za izradunameštaja su raznovrsne: odmah mogu da se zaposle kod poznatog poslodavca, gde su tokom školovanja obavljali praktičnu nastavu, da nastave studije na visokim strukovnim školama, ili da posle nekoliko godina provedenih u kompaniji, započnu svoj privatni biznis.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

ОБАВЕШТЕЊЕ

Заједнички родитељски састанак за прве разреде одржаће се у среду, 11. септембра 2019. године у 18 часова у амфитеатру  Високe техничкe школe струковних студија (Марка Орешковића  бр.16).

ÉRTESÍTÉS

Az első osztályok közös szülői értekezletét 2019. szeptember 11-én 18 órai kezdettel a Műszaki Főiskola amfiteátrumában (Marko Orešković utca 16) tatrjuk meg.

OBAVIJEST

Zajednički roditeljski sastanak za prve razrede održat će se u srijedu, 11. rujna 2019. godine u 18 sati u amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija, Marka Oreškovića br. 16.