Operater za izradu nameštaja

Spretne ruke su,uz preciznost, odgovornost, snalaženje se sa brojevima i shvatanje odnosa u ravni i prostoru, neophodne za operatera za izradu nameštaja – nove struke u Politehničkojškoli.

Tokom trogodišnjeg školovanja, učenici stiču veštine i znanja za izradu nameštaja u prva dva razreda, a u trećem se opredeljuju za jednu od tri tehnologije: stolar, tapetar, lakirer. Praktična nastava se u prvom razredu odvija dva dana, a u drugom i trećem tri dana nedeljno, i na taj način učenici neposredno uče o tehnologiji rada na mašinama sa numeričkom kontrolom (CNC mašine), pravljenju nameštaja, elemenata za kupatilo i kuhinje, tapaciranju i izradi drugih proizvoda.

Po završetku školovanja, mogućnosti operatera za izradunameštaja su raznovrsne: odmah mogu da se zaposle kod poznatog poslodavca, gde su tokom školovanja obavljali praktičnu nastavu, da nastave studije na visokim strukovnim školama, ili da posle nekoliko godina provedenih u kompaniji, započnu svoj privatni biznis.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

O B A V E Š T E Nj E

Na osnovu odluke Pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a na predlog Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo PREKIDA SE OBRAZOVNO-VASPITNI RAD u ustanovama obrazovanja i vaspitanja – predškolskim ustanovama, osnovnim školama i srednjim školama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u periodu od 12. februara zaključno sa 21. februarom 2020. godine, zbog bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih, a usled registrovanja intenzitea virusa gripa iznad epidemijskog praga.

                                                                                D i r e k t o r

                                                                                Iso Planić, s.r.