Arhitektonski tehničar

Matematika, nacrtna geometrija, mehanika, statika… zvuče ti interesantno, snalaziš se s brojevima i spretno barataš lenjirima i šestarima, a voliš da budeš u okruženju (z)grada, arhitektonski tehničar je pravi smer za tebe.

Ovaj četvorogodišnji obrazovni profil pruža temeljno obrazovanje iz područja arhitekture i građevinarstva za obavljanje širokog spektra poslova- kroz individualni i timski rad, učenici stiču sposobnost likovnog izražavanja, prostornu percepciju, informatičku pismenost, poznavanje istorije umetnosti i arhitekture, savremenih arhitektonskih konstrukcija, materijala i tehnologija.

Arhitektonski tehničari učestvuju u poslovima građenja od planiranja, pripreme, projektovanja, do izgradnje objekta, a po završetku škole osposobljeni su za saradnike u projektovanju objekata visokogradnje. Mogu se zaposliti u preduzećima koja izrađuju projektnu dokumentaciju kao saradnici na razradi projekata, a u građevinskim preduzećima mogu raditi na organizaciji građenja i građenju objekata.

Ukoliko žele da nastave školovanje, učenici mogu upisati studije na brojnim fakultetima (arhitektonskom, građevinskom) i visokim školama strukovnih studija.

NASTAVNI PLANOVI

02 AT opšti – tabela

04 AT stručni – tabela

AT opšti – stručni predmeti-tabela

ОБАВЕШТЕЊЕ

Заједнички родитељски састанак за прве разреде одржаће се у среду, 11. септембра 2019. године у 18 часова у амфитеатру  Високe техничкe школe струковних студија (Марка Орешковића  бр.16).

ÉRTESÍTÉS

Az első osztályok közös szülői értekezletét 2019. szeptember 11-én 18 órai kezdettel a Műszaki Főiskola amfiteátrumában (Marko Orešković utca 16) tatrjuk meg.

OBAVIJEST

Zajednički roditeljski sastanak za prve razrede održat će se u srijedu, 11. rujna 2019. godine u 18 sati u amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija, Marka Oreškovića br. 16.