Arhitektonski tehničar

Matematika, nacrtna geometrija, mehanika, statika… zvuče ti interesantno, snalaziš se s brojevima i spretno barataš lenjirima i šestarima, a voliš da budeš u okruženju (z)grada, arhitektonski tehničar je pravi smer za tebe.

Ovaj četvorogodišnji obrazovni profil pruža temeljno obrazovanje iz područja arhitekture i građevinarstva za obavljanje širokog spektra poslova- kroz individualni i timski rad, učenici stiču sposobnost likovnog izražavanja, prostornu percepciju, informatičku pismenost, poznavanje istorije umetnosti i arhitekture, savremenih arhitektonskih konstrukcija, materijala i tehnologija.

Arhitektonski tehničari učestvuju u poslovima građenja od planiranja, pripreme, projektovanja, do izgradnje objekta, a po završetku škole osposobljeni su za saradnike u projektovanju objekata visokogradnje. Mogu se zaposliti u preduzećima koja izrađuju projektnu dokumentaciju kao saradnici na razradi projekata, a u građevinskim preduzećima mogu raditi na organizaciji građenja i građenju objekata.

Ukoliko žele da nastave školovanje, učenici mogu upisati studije na brojnim fakultetima (arhitektonskom, građevinskom) i visokim školama strukovnih studija.

https://youtu.be/filBoGlEqQQ
HungaryEnglish