NOĆ MUZEJA U POLITEHNIČKOJ ŠKOLI

Dinamično, raznovrsno i mladalački kreativno bilo je u zgradi Politehničke škole, na adresi Matije Gupca 8, u subotu uveče, 18 . maja 2019. godine, na otvaranju izložbe radova učenika smera likovni tehničar, u Noći muzeja.

Nakon velikih pobeda dolazi sloboda, a osvajanje slobode umetničkog izražavanja predstavljeno je kroz slike, fotografije, grafike i skulpture.

Categories: Uncategorized

SELFIE – Откријте дигитални потенцијал своје школе

Naša škola je uzela učešće u SELFI istraživanju – samovrednovanje i procenu elektronske zrelosti ustanova.

https://schools-go-digital.jrc.ec.europa.eu/self-assessment?s=FIVqfPd&lang=sr

,,Selfi” predstavlja oslonac školama da efikasno i efektno integrišu digitalne tehnologije u školsku praksu. Nastao na osnovu opsežnih konsultacija sa preko 200 stručnjaka iz oblasti obrazovne tehnologije i preko 5000 zaposlenih i učenika u evropskim zemljama, a bazira se na Evropskom okviru digitalno kompetentne obrazovne ustanove.

Republika Srbija je jedna od 14 zemalja koje učestvuju u ovom istraživanju.

Pitanja se odnose na 6 oblasti:

–  rukovođenje

–  Infrastruktura i oprema

–  kontinuirani profesionalni razvoj

–  nastava i učenje

–  vrednovanje

–  digitalna kompetancija učenika

https://schools-go-digital.jrc.ec.europa.eu/self-assessment?s=FIVqfPd&lang=sr

Categories: Uncategorized

DEKORATERI NAJBOLJI

Na 30. Republičkom takmičenju geodetskih i građevinskih škola koje je održano u Nišu od 10. do 12. maja 2019. godine, Dino Magda i Sinan Nuredini, učenici odeljenja G 3/3, osvojili su prvo mesto ekipno u kategoriji dekorater zidnih površina.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima!

Categories: Uncategorized

PROJEKTNA NEDELJA

Tehnička škola „Ivan Sarić“ bila je mesto okupljanja mladih kreativnih i maštovitih učenika koji su svoje inovacije i eksponate predstavili u okviru manifestacije Projektne nedelje, čiji je cilj podsticanje i promocija kreativnog i inovativnog rada učenika i nastavnika iz oblasti: mašinstva i mehatronike, elektrotehnike, elektronike i mikroračunara, kao i informatike, nastave i logistike.

U „Projektnoj nedelji“, po prvi put, učestvovalo je 25 učenika Politehničke škole sa 7 projekata u svim područjima rada. Najuspešnijima među njima dodeljene su diplome i prigodne nagrade – a prvo mesto za projekat Klub sto osvojili su učenici Nina Stoparić, Aleksandar Oravec i Vukašin Pjevalica iz odeljenja TON 3/5 i TON 4/5, pod mentorstvom Sofije Popović, nastavnice stručnih predmeta.

Categories: Uncategorized

DVOSTRUKA NAGRADA NA KONKURSU “EVROPSKI DNEVNIK”

Na konkursu “Evropski dnevnik” za kreativne i inovativne radove učenika srednjih škola, koji je raspisala Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, u konkurenciji od 373 rada učenika iz cele Srbije, među 12 najboljih, našla su se dva rada učenika Politehničke škole. Stručni žiri (Đorđe Vlajić – novinar, Ana Golović – slikarka, Emil Vaš – fotograf i Blaženka Bijelić – urednica RTS) među nagrađene radove uvrstio je literarni rad Sare Jenei, učenice AT 4/1 odeljenja, kao i foto-rad Dunje Španović, takođe iz AT 4/1 odeljenja, oba pod mentorstvom Branke Jovičić, profesora srpskog jezika i književnosti.

Nagrađeni učenici i profesori iz cele Srbije će imati priliku da  putuju u tri zemlje Evropske unije (Hrvatska, Slovenija, Italija), kao i da 9. maja prisustvuju ceremoniji obeležavanja Dana Evrope, koja će se održati u Beogradu.

Categories: Uncategorized

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress