„PUTEVIMA TIBORA SEKELJA” – ZAVRŠNA SVEČANOST KONKURSA

Dodelom nagrada i izložbom radova svih učesnika je 28. marta 2019. u Politehničkoj školi završen literarni, likovni i foto-konkurs „Putevima Tibora Sekelja“. Na ovom zajedničkom konkursu naše škole i Društva za esperanto „Tibor Sekelj“ iz Subotice je učestvovalo 98 učenika osnovnih i srednjih škola iz Subotice i okoline. Ukupno je pristiglo 117 radova, a broj nagrađenih učenika je 38. Svakom nagrađenom učesniku je uručena – pored poklona Politehničke škole i Društva za esperanto -, i poklon knjiga Tibora Sekelja ili knjiga o Sekelju, zahvaljujući velikodušnoj donaciji gospođe Eržebet Sekelj, udovici Tibora Sekelja.

Slike o završnoj svečanosti možete pogledati u Galeriji slika sajta naše škole. Izložba se može posetiti do 2. aprila 2019. godine.

Rezultati konkursa, po kategorijama, se nalaze na sledećim linkovima. I ovim putem čestitamo svim pobednicima i njihovim mentorima!

Na narednim linkovima se mogu pogledati pojedinačni radovi svih učesnika konkursa „Putevima Tibora Sekelja“:

SVEČANA PODELA DIPLOMA I POHVALNICA

Svečana podela diploma i pohvalnica najuspešnijima na 57. Državnom takmičenju iz fizike za učenike srednjih škola održana je u Svečanoj sali Gradske kuće, u subotu, 23. marta 2019. godine. je uručila Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i predstavnici Društva fizičara Srbije.

Fotografije se nalaze u Galeriji slika.

Categories: Aktuelnosti

BAJKA O NEVIDLJIVOJ I TRNORUŽICI

U divnoj Rajhlovoj palati, delu secesije Galeriji moderne umetnosti u Subotici je realizovana poseta izložbi Bajka o nevidljivoj i Trnoružici autorke Selme Djulizarević Karanović i radionica koju su pohađali učenici Politehničke skole i korisnici Gerontološkogcentra. Kroz razmenu utisaka o viđenom i doživljenom , mladi i stariji ljubitelji umetnosti su diskutovali o dubljim aspektima umetničkog stvaralaštva u kojem su čovek, lepota i ljubav glavno uporište.
Bilo je ovo divno druženje i međugeneracijsko prožimanje koje ćemo još dugo pamtiti. Ovoga puta u filantropiji je glavni medijum bila- umetnost.
Categories: Aktuelnosti

DANI GRAĐEVINARSTVA

Manifestacija pod nazivom DANI GRAĐEVINARSTVA održava se 14.  i 15. marta 2019. godine u prostorijama Građevinskog fakulteta, koju je svečano otvorio Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Na manifestaciji učestvuju Građevinski fakultet iz Subotice, Politehnička škola, Privredna komora Srbije, kao i kompanije građevinske operative, projektni biroi i proizvođači građevinskog materijala: Masterplast, Nort inženjering, Termoprojekt, Suport, SMB gradnja, Javornik, Jumol, Izgradnja Filipović, Terah, DG inženjering, Majur iz Subotice, Keramika Kanjiža.

Nakon otvaranja, organizovana je tribina pod nazivom „Privreda i obrazovanje u građevinarstvu“ na kojoj se razgovaralo o mogućnostima povezivanja obrazovanja i osposobljavanja kadrova u građevinskoj struci, a za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola i srednjoškolce predviđene su interaktivne radionice koje imaju za cilj promovisanje ove struke i obrazovnih profila srednje škole i Građevinskog fakulteta.

Fotografije se nalaze u Galeriji slika.

 

 

 

 

 

TRIBINA O ČOVEKOLJUBLJU

U četvrtak, 7. marta 2019. godine, u prostorijama kluba Bajnat Gerontološkog centra u Subotici, održana je tribina Slavimo filantropiju, u kojoj su učestvovali učenici i nastavnici Politehničke škole  i partneri – korisnici Gerontološkog centra u Subotici. Radionicu su vodile profesorice Stela Šarović i Natalija Trbović Toljagić, a razmenjena su iskustva i životne priče srednjoškolaca i naših starijih sugrađana o neophodnosti međusobnog razumevanja i pomoći bližnjem kao principu čovekoljublja.

Više informacija na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=EHDE3Rxaf1k

#Divacfondacija #USAIDSerbia #filantropija

Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress