SVETOSAVSKA PROSLAVA

Povodom Svetosavske proslave, 25. januara 2019. godine, po treći put organizovan je školski turnir u stonom tenisu, u fiskulturnoj sali Politehničke škole.

U subotu, 26. januara 2019. godine, proslavili smo školsku slavu Savindan. Priređen je prigodan umetnički program, u kom su učestvovali Ženski omladinski hor, pod dirigentskom palicom Maćaša Murenjija, vokalni solista Gordana Vidaković, kao i brojni učenici naše škole. U okviru svečanosti, otvorena je izložba učenikaobrazovnog profila likovni tehničar, kao i  izložba fotografija na kojem je okom foto-aparata Zorana Markovića, nastavnika geografije, ovekovečeno jato od 16 ptica sa područja Vojvodine.

Nakon priredbe, održana je promocija romana „Veliki juriš“ subotičkog pisca Slobodana Vladušića, a učenici su imali mogućnost da kroz razgovor s autorom saznaju mnoge pojedinosti o nastanku dela, kao i o njegovom književnom stvaralaštvu.

Categories: Aktuelnosti, Biblioteka

FIMEK – NAGRAĐUJE ZNANJE

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, održan je treći dan takmičenja “FIMEK – nagrađuje znanje”. Maturanti iz Ekonomske srednje škole “Bosa Milićević”, Hemijsko-tehnološke škole i Politehničke škole iz Subotice i dve srednje škole iz Bačke Topole – Gimnazije i ekonomske škole “Dositej Obradović” i Poljoprivredne škole, pokazali su svoje znanje na ovom kviz takmičenju.

Pobedu je zasluženo odneo naš tim iz odeljenja TON 4/5 u sastavu: Aleksandar Oravec, Vukašin Pjevalica i Žana Milićević, a mentor je bila Jasmina Papić, profesor istorije.

Naši učenici učestvovaće u polufinalu takmičenja početkom februara.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

ZAVRŠNA KONFERENCIJA “ISKUSTVENO UČENJE”

Učenici Ivana Vojnić Tunić i Miljan Sekulić iz odeljenja LT 3/13, uz nastavnice stručnih predmeta Tamaru Muić i Marijanu Buljovčić, učestvovali su, kao predstavnici Politehničke škole, na završnoj konferenciji projekta Kolping društva Srbije “Iskustveno učenje” za 2018. godinu, koja je održana 27. decembra, u novosadskom Startit centru.

Radujemo se nastavku saradnje u 2019. godini!

 

MASTER KLAS

U Politehničkoj školi je održan master klas u saradnji sa Tehničkom školom industrijskih tehnologija i menadžmenta Čajkovski iz Rusije, u četvrtak, 20. decembra 2018. godine, uspostavljanjem video poziva preko Skajpa.
Sadržaj master klasa bilo je tradicionalno ukrašavanje novogodišnje jelke, u kom su učestvovali učenici odeljenja TPA 4/7 – Dušan Kočovski, Strahinja Radanović, Dajana Nedeljković, Melisa Ćorović, Nina Boljević, Bojana Crnjaković, Maja Blagojević. U izradi jelke učestvovala je učenica Dunja Mijatović iz odeljenja LT313.
Voditelji programa bili su Saša Majkić, Nemanja Obradović i Anastazija Kermeci Hegediš.

Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress