ČEP ZA HENDIKEP

U sklopu humanitarno-ekološke akcije Čep za hendikep, predstavnici Učeničkog parlamenta su, u utorak, 11. decembra 2018. godine, predali u Školski centar sa domom učenika Dositej Obradović (ova škola je partner Udruženja Čep za hendikep) čepove koje smo skupljali od drugog polugodišta  školske 2017/2018. godine.

Uz srdačnu dobrodošlicu, direktorica Školskog centra se zahvalila na donaciji i dogovorena je dalja saradnja, radi pomoći deci sa invaliditetom kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu.

Učenici- domaćini su u okviru programa posete, znakovnim jezikom izveli pesmu Ruke Darka Rundeka.

Categories: Aktuelnosti

USPEH NAŠIH ĐAKA NA LITERARNOM KONKURSU

Kancelarija zaštitnika građana Grada Subotice i ove godine je, šesti put zaredom, organizovala literarni konkurs za subotičke srednjoškolce povodom 10. decembra, Dana ljudskih prava.

Učenici Politehničke škole su i ove godine ostvarili zapažen uspeh. Mario Evetović, učenik AT 4/1 odeljenja, osvojio je drugo mesto u konkurenciji na hrvatskom jeziku, a Filip Silađi, učenik AT 4/1 odeljenja, osvojio je treće mesto u konkurenciji na srpskom jeziku. Nagrade su dodeljene danas u svečanoj sali Gradske kuće. Svi učesnici konkursa nagrađeni su prigodnim poklonima.

Categories: Aktuelnosti, Sekcije

MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST

Novim Pravilnikom Ministarstva prosvete o vaspitnim normama predviđeno je izricanje mere društveno-korisnog rada, a u okviru te uredbe, Nenad Ivanišević i Iso Planić, direktori Gerontološkog centra i Politehničke škole, potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Na osnovu ovog ugovora, učenici Politehničke škole, koji budu imali veći broj neopravdanih časova i kojima se izrekne vaspitno-disciplinska mera, od sada će, pored čišćenja dvorišta ili pomaganja pomoćno-tehničkom osoblju škole, pomagati u nabavci korisnicima Gerontološkog centra.
Cilj potpisivanja ugovora je obostrana korist kroz podizanje međugeneracijske solidarnosti.

OKRUGLI STO NA TEMU DUALNOG OBRAZOVANJA

Okrugli sto na temu “Značaj dualnog i preduzetničkog obrazovanja u lokalnoj zajednici”, održan je 30. novembra 2018. godine, na Otvorenom univerzitetu, u organizaciji Socijalno ekonomskog saveta Subotica, na kojem su predstavljeni obrazovni profili naše škole, koji su deo programa dualnog obrazovanja.

Više detalja na linku:

http://yueco.rs/odrzan-okrugli-sto-na-temu-dualnog-obrazovanja/?fbclid=IwAR1U8MGGHs-83PNwrZEEtC8WTyaNpokCnG-CvVqrqt8fXLdOz90VzbZaSok

NAGRAĐENA IVONINA PESMA O RASPUSTU

Kompanija Alcatel i izdavačka kuća Laguna, u želji da dodatno podstaknu školarce da budu kreativni, organizovale su literarni konkurs na temu „To je bio raspust!“, a jedna od nagrađenih je i učenica Politehničke škole Ivona Marijanušić, LT 3/13.
Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress