TI POKREĆEŠ RAZVOJ

Direktori i učenici Politehničke škole, Tehničke škole “Ivan Sarić” i Hemijsko–tehnološke škole govore o deficitarnim zanatskim zanimanjima tehničke struke u Subotici, u okviru projekta “Ti pokrećeš razvoj”.

Zakon o dualnom obrazovanju je donet i stupa na snagu 1. septembra 2019. godine – ovaj model obrazovanja preuzet iz Nemačke i Švajcarske, koje imaju razvijenu i stabilnu privredu, što omogućava dugoročno planiranje.

O stipendiranju učenika, mogućnostima budžetskog finansiranja obrazovanja onih koji nakon završetka trećeg stepena žele upisati 4. stepen, kao i o svim aktuelnim temama vezanim za dualno obrazovanju, pogledajte na

https://www.youtube.com/watch?v=AdBNnGTZyts&feature=youtu.be

SKUP O MERAMA PRONATALITETNE POLITIKE

U Plavoj sali Gradske kuće održan је skup o merama pronatalitetne politike u našem gradu, kao i u celoj Vojvodini. Tribina pod nazivom „Vojvodino, deca ti se rađala“ okupila je brojne učesnike, koji su predstavili sve ono što je potrebno da prirodni priraštaj bude pozitivan.

Tribinu je organizovalo Udruženje „Korak sigurnosti“, а njoj su prisustvovali učenici odeljenja AT 4/1, u okviru nastavnog predmeta Preduzetništvo.

Categories: Aktuelnosti

SMOTRA RECITATORA

U petak 9. novembra Hrvatska čitaonica Gradske biblioteke Subotica organizovala  je smotru recitatora na kojoj je učestvovao i naš učenik Martin Virag iz odeljenja GFT  4/8. Martin je za svoju interpertaciju pesme “Kraj brazde” Ante Sekulića nagrađen putovanjem u Osijek koje će organizovatiHrvatska čitaonica.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

ČUVARI PRIRODE U KIKINDI I SLANOM KOPOVU

U okviru prirodnjačke sekcije „Čuvari prirode“, grupa od tridesetoro učenika Politehničke škole, predvođena nastavnikom geografije Zoranom Markovićem, 10. novembra 2018. godine posetila je Kikindu – grad sova i Slano Kopovo, specijalni rezervat prirode koji se nalazi u blizini Novog Bečeja.

Članovi prirodnjačke sekcije Politehničke škole su u potrazi za sovama, u Kikindi, banatskom gradiću u kom se nalazi najveće zimovalište sova utina na svetu, obišli centar grada, a potom i Narodni muzej u kom su imali prilike da vide najimpresivniji eksponat muzeja – originalne ostatke kikindskog mamuta Kike, stare oko pola miliona godina, a pronađene 1996. godine u glinokopu fabrike „Toza Marković“. Usledila je projekcija filma o čuvenoj ženki stepskog mamuta (Mammuthus Trogontherii), koja nikog u sali nije ostavila ravnodušnim. Nakon obilaska Kikinde, učenici su se uputili u obilazak jezera Slano Kopovo, koje je poznato kao najveća migratorna stanica ždralova u Srbiji. Jezero je, zbog neobično toplog i suvog vremena, ove godine ostalo bez vode, pa su članovi prirodnjačke sekcije imali jedinstvenu priliku da hodaju po dnu jezera, odakle su posmatrali jata ždralova koja su, klikćući, povremeno preletala iznad njih.

Sa jednodnevne stručne ekskurzije, učenici su se u Suboticu vratili zadovoljni i pomalo začuđeni svim onim što su videli i naučili , a da i nisu otišli suviše daleko od svojih kuća.

Branka Jovičić, nastavnik

 

Categories: Aktuelnosti, Sekcije

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress