POBEDNICI LITERARNOG KONKURSA “RANI JADI”

Na literarnom konkursu pod nazivom “Rani jadi“, koji je raspisala Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”, učenici Politehničke škole ostvarili su izuzetan uspeh. U konkurenciji od 63 rada, Filip Silađi, učenik AT 4/1 odeljenja, osvojio je prvo mesto u starosnoj kategoriji od 18 do 20 godina, dok je u istoj kategoriji drugo mesto osvojio Martin Konter, učenik GFT 4/10 odeljenja.

Nezavisna stručna komisija, koju su činili prof. mr Laura Kovač, profesor srpskog jezika i književnosti, Mirela Ivanić, profesor srpskog jezika i književnosti, Mirjana Crnković, master edukacije filozofije i master edukacije hrvatskog jezika i književnosti, kao i Kinga Balint, profesor mađarskog jezika, izabrala je one najbolje.

Categories: Aktuelnosti

PUTEVIMA TIBORA SEKELJA – KONKURS ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Politehnička škola u Subotici i Društvo za esperanto “Tibor Sekelj” organizuju literarni, likovni i foto-konkurs “PUTEVIMA TIBORA SEKELJA – SZÉKELY TIBOR NYOMDOKAIN –
LAŬ LA SPUROJ DE TIBOR SEKELJ” 
povodom 30 godina od smrti Tibora Sekelja. Na konkursu mogu da učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola opštine Subotica (uključujući i učenike Politehničke škole). Rok: 28. januar 2019.

TEKST KONKURSA

Tekst konkursa na mađarskom (link ka sajtu na mađarskom)

Posećujem svoju farmu – pesma Tibora Sekelja

RADOSNA ŠKOLA

Predstavnici Politehničke škole su početkom oktobra učestvovali na svečanoj dodeli zvanja Radosna škola u Budimpešti. Prilbližno 1500 direktora, pedagoga i stručnjaka u obrazovanju tada su predstavili svoje institucije.
Program Radosna škola je osmišljen na stručni način, da učenici budu srećniji, izdržljiviji, da se poboljšaju njihovi rezultati u školi i da rad sa njima bude lakši.
U fokusu programa je kako da ostvarimo pozitivno razmišljanje među učenicima i prema učenju.
Politehnička škola učestvuje u ovom programu od 2018/2019. školske godine. Registrovani nastavnici će podučavati o sreći, a učenici učestvovati u humanitarnim akcijama. Đenđi Danča Arančić, Aleksandra Radulović Zelenika i Agneš Halaši će držati radionice kolegama naše škole kako bi poboljšali međuljudske odnose u kolektivu

.

 

 

Categories: Aktuelnosti

UMETNIČKA RADIONICA

U subotu, 17. novembra 2018. godine, u Politehničkoj školi je održana umetnička radionica “Prezentacija modnih trendova za sezonu proleće/leto 2019. sa fashion weekova Njujorka, Milana, Pariza i Londona”, koju je organizovao Italijanski kulturni centar “Piazza Italia”, u saradnji sa Accademia del Lusso (Milano), filijala u Beogradu.

Radionicu je vodila prof. Tanja Jovičić sa Accademia del lusso, a prisutna je bila i Soraya Ceschin, US projekt menadžer.

Nakon predavanja, u okviru radionice, učesnici su predstavili svoju viziju modela za sledeću sezonu, uz uzorke materijala i crteže, odnosno modne figure Akademije, koje su dobili.

 

Categories: Aktuelnosti

BALADA VEŠANIH

Komemorativnim skupom kod spomenika “Balada vešanih” odata je počast mladim subotičkim rodoljubima, koje su fašisti u Drugom svetskom ratu pogubili vešanjem, 18. novembra 1941. godine.
Po tradiciji, učenici Politehničke škole izveli su recital i na spomenik simbolično položili 15 ruža za 15 palih žrtava.

Categories: Aktuelnosti

STO GODINA OD OSLOBOĐENJA SUBOTICE U PRVOM SVETSKOM RATU

13. novembra 2018. godine učenici Politehničke škole su položili cveće na Spomenik srpskim vojnicima palim u Velikom ratu.

Uz prigodan program u kojem su učestvovali potomci boraca u Velikom ratu, Bunjevački kulturni centar i Srpski kulturni centar, učenici Politehničke škole su nas podsetili kako se čuva i vrednuje sećanje na pretke.

 

Categories: Aktuelnosti

SUBOTICA U KARLOVCU

Učenici Politehničke škole boravili su od 11. do 13. oktobra u Karlovcu, gde ih je ugostila Mješovita industrijsko-obrtnička škola. To je nastavak višegodišnje saradnje dve škole kojoj je cilj razmena nastavnih iskustava i strukovnih znanja, ali i upoznavanje i druženje učenika.

Učenici su razgledali staro jezgro grada Karlovca, upoznavši se s arhitektonskim i istorijskim zanimljivostima. Sledećega dana, učenici su posetili Dugu Resu, grad u neposrednoj blizini Karlovca, bogate industrijske baštine s kraja 19. veka. S prirodnim lepotama karlovačkoga kraja učenici su se upoznali vozeći se uz reke Mrežnicu i Dobru do grada Ozlja, gde su obišli Zavičajni muzej, hidroelektranu „Munjaru“ i Etno selo Trg. Druženje se završilo trećeg dana u Zagrebu razgledanjem Muzeja iluzije, te obilaskom Lenucijeve potkove – sastav velelepnih arhitektonskih zdanja i zagrebačkih parkova.

Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress