EVROPSKO PRVENSTVO SVIH ZANATA

Evropsko prvenstvo svih zanata – Euroskills ove godine organizovano je od 26. do 28. septembra 2018. godine, u  Budimpešti, na sajmištu HUNGEXPO. Oko 500 takmičara, sa 500 stručnih  mentora,  iz različitih evropskih država, takmičilo se u okviru 39 zanata.

Nekoliko disciplina u kojima su se učesnici takmičili su: nega i socijalna pomoć, automehaničari, limari, stolari, CNC-glodači, dekorateri izloga, građevinska stolari, dekorateri zidnih površina, frizeri, grafički dizajn, zavarivači, informatika, projektanti vrtova, zidari, mehatronika, mehaničari teških mašina, konobari, modni tehničari, kuvari, monteri suve gradnje, kozmetičari, električari, aranžeri cveća, monteri vode, gasa i centralnog grejanja, Web dizajn

Euroskills ima za cilj da razvija sposobnosti učenika za timski rad, kooperaciju i kreativnost, jer se i to ocenjuje prilikom takmičenja.

Takmičenje se održava svake druge godine, traje 3 dana, sa prosečnim trajanjem od 14 do 18 sati. Svaka država može da prijavi samo jednog takmičara ili tim u određenim disciplinama, a jedan takmičar može samo jednom da se takmiči. Učenici, u zavisnosti od struke u kojoj se takmiče, imaju samostalan ili timski rad.

Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress