ISKUSTVENO UČENJE UZ KOLPING SRBIJE

Učenici i nastavnici naše škole su danas implementirali društveno korisnu akciju u sklopu projekta “Iskustveno učenje” uz podršku KOLPING DRUŠTVA SRBIJE. Akcija se sastojala iz dva dela, sređivanje dvorišta i okoline doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka” i oslikavanja zida škole. U akciji su učestvovali učenici odeljenja LT211, LT313, LT49 i TPA34.

Categories: Aktuelnosti

GOSTI IZ DALEKE RUSIJE

U posetu Politehničkoj školi, u ponedeljak, 17. septembra 2018. godine, iz daleke Rusije, došla je delegecija Tehničke škole industrijskih tehnologija i menadžmenta Čajkovski, udaljenog 3300 km, u Permskoj oblasti, predvođena direktoricom škole Nadeždom Viktorovnom Tjukalovom. Poseta je realizovana u okviru Sporazuma o međunarodnoj saradnji Politehničke škole sa Tehničkom školom industrijskih tehnologija i menadžmenta Čajkovski, koji je potpisan je 25. maja 2018. godine.
Direktorica Tjukalova je obišla objekte i radionice Politehničke škole, razgovarala je sa učenicima i savetovala ih o budućem životu i radu, a na Pedagoškom kolegijumu predstavila je svoju školu, način i organizaciju rada, program nastave i vannastavne aktivnosti. U konstruktivnom razgovoru, nastavnici i učenici Politehničke škole saznali su brojne pojedinosti o školi iz Rusije, a bilo je reči i o planovima za dalju saradnju u oblasti stručnog obrazovanja u međunarodnim okvirima, kao i o poseti naših učenika njihovoj školi.
Dijana Krtinić, nastavnik

Categories: Aktuelnosti

PROMOCIJA KNJIGE I PROJEKCIJA FILMA

U petak, 17. septembra 2018. godine učenici Politehničke škole su gostovali promociji knjige Maratonac autora Gorana Nikolića iz Kragujevca. U svečanoj atmosferi, u hotelu Galerija sa početkom u 18 sati prikazan je film Otvorenih očiju reditelja Marka Novkovića koji je ispratio kamerom postizanje rekorda ovog pedesetogodišnjaka, slabovidog od svog rođenja, prateći ga dok kroz gradove Srbije i Crne Gore istrčava 55 maratona za 55 dana.Ovim podvigom Goran Nikolić je ušao u Ginisovu knjigu rekorda ali je najavio i novi poduhvat- 77 maratona za 77 dana.
Član gradskog veća Nemanja Simović je predložio da film bude prezentovan u školama u Subotici jer može poslužiti kao inspiracija mladima u hrabrom prevazilaženju svojih eventualnih slabosti.
Publici je zatim omogućeno kupovanje knjiga i upoznavanje sa autorom koji se zahvalio na divnom dočeku .

Categories: Aktuelnosti

DAN PEŠAČENJA U SRBIJI

Učenici i nastavnici Politehničke škole pridružili su se planinarskom društvu „Spartak“ iz Subotice, učestvujući u akciji „Dan pešačenja u Srbiji“, u subotu, 15. septembra 2018. godine, i tom prilikom prešli su dužinu staze od 12 km od glavne autobuske stanice do Palića. U toku šetnje, učesnici su uživali u krajoliku prirodnih lepota obale Palićkog jezera i okoline.

Categories: Aktuelnosti

KONCERT ZA MALU ANGELINU

Humanitarni koncert za prikupljanje sredstava za lečenje malene Angeline Ivković je organizovan u četvrtak, 13. septembra 2018. godine, u školskom dvorištu.
Pred mnogobrojnim učenicima i nastavnicima Politehničke škole, nastupali su bend “Maska”, pesnikinja Željka Cvjetković  kao i nekoliko gostiju.

Categories: Aktuelnosti

POLITEHNIČKA ŠKOLA NA PROSLAVI DANA GRADA

Miljan Sekulić i njegovi školski drugari, Ana, Lana, Nevena, Nađa, Aleksandra, Bojana, Danica, Ivana, Aleksa i Denis – i jedna hrabra i drugačija ART TRASH REVIJA, prikazana u okviru proslave Dana grada, u subotu, 1. septembra 2018. Likovni tehničari Politehničke škole su kroz performans izrazili modni koncept na nov, kreativan i zabavan način.

 

 

Categories: Uncategorized

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress