DRUGO MESTO ZA “SMISAO ŽIVOTA”

Učenica naše škole Valentina Bačlija iz odeljenja GFT3/8 osvojila je drugo mesto na temu Život ulice na 2. Republičkom takmičenju iz oblasti klasičnih likovnih medija – fotografija za školsku 2017/18. godinu, koji je organizovala Škola za dizajn iz Beograda.
Valentina se predstavila crno-belom fotografijom pod nazivom Smisao života.
Čestitamo Valentini na izuzetnom uspehu!

 

NOVI BROJ ŠKOLSKOG ČASOPISA POLIINFO

Iz štampe je izašao 23. broj školskog lista „Poliinfo“, u kojem se, kako je to već uobičajeno, osvrćemo na aktuelne događaje u školi, ali i u gradu. Pisali smo o Danu Svetog Save, Danu škole, Danu Ćirila i Metodija, Noći muzeja koja je ove godine po prvi put obeležena u našoj školi, o odlascima na izložbe, u pozorišta i bioskope, a govorimo i o slamarstvu po kojem je Subotica sa okolinom jedinstvena u svetu, kao i o glagoljici – prvom pismu Slovena. Posebnu pažnju skrećemo na intervju sa Viktorijom Aladžić, arhitektom, u kojem se govori o Subotici kao gradu secesije, te o restauraciji Sinagoge, a izdvajamo i autorski tekst učenika Politehničke škole u kom se govori o istorijatu Sinagoge i toku nedavno završene restauracije. Putem učeničkih i nastavničkih tekstova, vodimo vas u obližnji Ludaš i Čoku, ali i u Minhen, i dalje – u Tunis. Ispratili smo i uspehe ženske fudbalske ekipe, kao i učeničke uspehe ostvarene na literarnim i foto- konkursima.
Politehnička škola obrazuje učenike različitih grafičkih smerova, pa učenici učestvuju u svim fazama izrade lista (fotografisanje, prelom teksta, dizajn korica, štampa, grafika dorada…).
Osim tekstova na srpskom jeziku, u školskom listu “Poliinfo” nalaze se i tekstovi na mađarskom, hrvatskom i engleskom jeziku.
Časopis se u elektronskom obliku može pročitati na internet prezentaciji škole

Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress