PROJEKAT ZAJEDNO ZA BEZBEDNU OKOLINU

U okviru projekta “Zajedno za bezbednu okolinu”, oko 20 učenika Politehničke škole, proizvodnih zanimanja građevinske struke, od aprila vredno radi na izgradnji letnje kuhinje u Prihvatnom centru Subotica, kako bi migrantima omogućili da na bezbedan način pripremaju obroke za sebe. Na ideju da se izgradi letnja kuhinja se došlo na osnovu informacija iz medija, prema kojima su migranti koji borave u Prihvatnom centru često ložili vatru na otvorenom dok su pripremali hranu, što nije bezbedno, jer preti opasnost od požara.
Ovaj projekat sprovodi se u okviru u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ koji sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

 

Categories: Aktuelnosti

VOLONTERI ZAVRŠILI AKCIJU

U prostorijama Geontološkog kluba “Kertvaroš”, uručeni su sertifikati polaznicima programa edukacije “Bezbedni na internetu”, koji je organizovala Fondacija “Tijana Jurić”. Obuka je sprovedena uz podršku volontera, učenika Politehničke škole, a u višenedeljni program bilo je uključeno dvadesetak sugrađana, članova gerontoloških klubova Gerontološkog centra Subotica.

Categories: Aktuelnosti

NAGRADE ZA NAJUSPEŠNIJE ĐAKE

Subotičkim osnovcima i srednjoškolcima, osvajačima najvećih priznanja na republičkim takmičenjima, svečano su uručene diplome i prigodne nagrade u petak, 8. juna 2018. godine, u Velikoj većnici Gradske kuće.
Među njima, diplome su primili su i učenici Politehničke škole, koji su osvojili neko od prva tri mesta na takmičenjima republičkog ranga u oblasti prirodnih i društvenih nauka, umetnosti i sporta.
Svim učenicima još jednom čestitamo!

 

 

 

 

 

https://www.subotica.com/vesti/nagrade-za-najbolje-suboticke-djake-id32200.html

 

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

DRUGO MESTO ZA “SMISAO ŽIVOTA”

Učenica naše škole Valentina Bačlija iz odeljenja GFT3/8 osvojila je drugo mesto na temu Život ulice na 2. Republičkom takmičenju iz oblasti klasičnih likovnih medija – fotografija za školsku 2017/18. godinu, koji je organizovala Škola za dizajn iz Beograda.
Valentina se predstavila crno-belom fotografijom pod nazivom Smisao života.
Čestitamo Valentini na izuzetnom uspehu!

 

NOVI BROJ ŠKOLSKOG ČASOPISA POLIINFO

Iz štampe je izašao 23. broj školskog lista „Poliinfo“, u kojem se, kako je to već uobičajeno, osvrćemo na aktuelne događaje u školi, ali i u gradu. Pisali smo o Danu Svetog Save, Danu škole, Danu Ćirila i Metodija, Noći muzeja koja je ove godine po prvi put obeležena u našoj školi, o odlascima na izložbe, u pozorišta i bioskope, a govorimo i o slamarstvu po kojem je Subotica sa okolinom jedinstvena u svetu, kao i o glagoljici – prvom pismu Slovena. Posebnu pažnju skrećemo na intervju sa Viktorijom Aladžić, arhitektom, u kojem se govori o Subotici kao gradu secesije, te o restauraciji Sinagoge, a izdvajamo i autorski tekst učenika Politehničke škole u kom se govori o istorijatu Sinagoge i toku nedavno završene restauracije. Putem učeničkih i nastavničkih tekstova, vodimo vas u obližnji Ludaš i Čoku, ali i u Minhen, i dalje – u Tunis. Ispratili smo i uspehe ženske fudbalske ekipe, kao i učeničke uspehe ostvarene na literarnim i foto- konkursima.
Politehnička škola obrazuje učenike različitih grafičkih smerova, pa učenici učestvuju u svim fazama izrade lista (fotografisanje, prelom teksta, dizajn korica, štampa, grafika dorada…).
Osim tekstova na srpskom jeziku, u školskom listu “Poliinfo” nalaze se i tekstovi na mađarskom, hrvatskom i engleskom jeziku.
Časopis se u elektronskom obliku može pročitati na internet prezentaciji škole

Categories: Aktuelnosti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE GRAFIČKIH STANDARDA

Profesor stručnih grafičkih predmeta, grafički dizajner Mirjana Mitrić, promovisala je knjigu standarda Politehničke škole, u okviru 12. Međunarodnog sajma privrede, u petak, 1. juna 2018. godine, u Hali sportova u sali za konferencije.
Knjiga standarda predstavlja dokument kojim se definišu i uspostavljaju grafički i drugi standardi vezani za vizuelni identitet firme, a naša škola je jedinstvena po kreiranju ovog dokumenta.

Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress