TAKMIČENJE GENIUS

Učenici odeljenja AT42 Mate Fodor i Dorina Dukai, prezentacijom svog poslovnog plana STAROSNA DOB (ÉLETKOR),  19. maja 2018. u Novom Sadu, osvojili su prvo mesto na 11. Vojvođanskom takmičenju GENIUS iz menadžmenta.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

NOĆ MUZEJA U POLITEHNIČKOJ ŠKOLI

U subotu, 19. maja 2018. godine, tri odeljenja likovnih tehničara, uz mentorstvo nastavnika stručnih predmeta, Zite Šuhajde i Srđana Milodanovića, pokazali su javnosti svu raskoš svojih raznovrsnih talenata.

Miljan Sekulić (LT 2-13) prikazao je svoju art-reviju u kojoj se isprepletala umetnost, reciklažni materijali i njegova veština. Na tragu savremenih tokova umetničkog izraza, Danica Dželebdžić (LT 3-9) postavila je audio-vizuelnu instalaciju o otuđenosti. Zidovi hodnika u Matije Gupca od poda do plafona bili su prekriveni Ličnim pobedama đaka otelotvorenim u malom formatu, različitim tehnikama. Posetioce su dočekali i detalji remek-dela (Beli anđeo, Pikasove Gospođice iz Avinjona, Van GogovoZvezdano nebo, Vorholova Kembel supa i Mikelanđelovo Stvaranje Adama), a svako je mogao da se fotografiše i bude deo projektovane reprodukcije Botičelijeve slikeRađanje Venere. Muzičku podršku pružio je nastavnik Mladen Horvat svojim koncertom, a foto-sekcija Politehničke škole imala je zadatak da sve ovo zabeleži.

Oko hiljadu sugrađana je prošlo kroz kapije i uspelo da vidi delić rada i znanja koje imaju učenici i nastavnici naše škole.

Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress