IZLET PRIRODNJAČKE SEKCIJE

U okviru Prirodnjačke sekcije naše škole, u nedelju, 20. maja, organizovan je jednodnevni stručni izlet. Tom prilikom je 30 naših učenika posetilo park prirode Rusandu, evropsko selo roda Taraš, Zrenjanin i na kraju specijalni rezervat prirode Titelski breg.

Categories: Aktuelnosti, Sekcije

TAKMIČENJE GENIUS

Učenici odeljenja AT42 Mate Fodor i Dorina Dukai, prezentacijom svog poslovnog plana STAROSNA DOB (ÉLETKOR),  19. maja 2018. u Novom Sadu, osvojili su prvo mesto na 11. Vojvođanskom takmičenju GENIUS iz menadžmenta.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

NOĆ MUZEJA U POLITEHNIČKOJ ŠKOLI

U subotu, 19. maja 2018. godine, tri odeljenja likovnih tehničara, uz mentorstvo nastavnika stručnih predmeta, Zite Šuhajde i Srđana Milodanovića, pokazali su javnosti svu raskoš svojih raznovrsnih talenata.

Miljan Sekulić (LT 2-13) prikazao je svoju art-reviju u kojoj se isprepletala umetnost, reciklažni materijali i njegova veština. Na tragu savremenih tokova umetničkog izraza, Danica Dželebdžić (LT 3-9) postavila je audio-vizuelnu instalaciju o otuđenosti. Zidovi hodnika u Matije Gupca od poda do plafona bili su prekriveni Ličnim pobedama đaka otelotvorenim u malom formatu, različitim tehnikama. Posetioce su dočekali i detalji remek-dela (Beli anđeo, Pikasove Gospođice iz Avinjona, Van GogovoZvezdano nebo, Vorholova Kembel supa i Mikelanđelovo Stvaranje Adama), a svako je mogao da se fotografiše i bude deo projektovane reprodukcije Botičelijeve slikeRađanje Venere. Muzičku podršku pružio je nastavnik Mladen Horvat svojim koncertom, a foto-sekcija Politehničke škole imala je zadatak da sve ovo zabeleži.

Oko hiljadu sugrađana je prošlo kroz kapije i uspelo da vidi delić rada i znanja koje imaju učenici i nastavnici naše škole.

Categories: Aktuelnosti

IZLET U ZAGREB

Učenici hrvatskih odeljenja 1, 2, 3. i 4. razreda Politehničke škole su, u periodu od 11. do 13. maja, posetili Zagreb, u organizaciji profesora hrvatskog jezika Sanjina Ivašića.
Posle dugog puta, učenicima je na čuvenom Bundeku u Zagrebu priređen bogat ručak i susret sa zamenicom gradonačelnika Zagreba. Učenici su se zatim uputili u Samobor, nedaleko od Zagreba, da posete Srednje strukovnu školu Samobor.
U sklopu programa, učenici su u pratnji vodiča prošetali zagrebačkim Gornjim gradom, sa velelepnim građevinama (Kamenita vrata, kula Lotrščak, Katarinin trg, Trg svetog Marka), obišli su Muzej grada Zagreba, dvorište Muzeja Meštrović, tunel Grič, park Zrinjevac.
Poseban utisak ostavila je predivna građevina Hrvatskog narodnog kazališta, gde su učenici imali mogućnost da posete lože i da osete kako je to kada se nalaze ispod glavne bine.
Učenici su posetili GNK Dinamo, stadion Maksimir, zatim su uživali u predstavi „Jedan sluga i dva gospodara“ u Satiričnom kazalištu „Kerempuh“.
U okviru eskurzije, učenici su posetili i Muzej prekinutih veza, zatim Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović i Tehnički muzej „Nikola Tesla“, gde su imali mogućnost da učestvuju u raznim eksperimentima vezanim za električnu energiju.

Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress