USPEH NAŠE UČENICE U TRANSILVANIJI

Od 19. do 22. aprila u gradu Odorheiu Secuiesc (Székelyudvarhely)  u Rumuniji je održano međunarodno takmičenje iz mađarskog jezika, književnosti i kulture, na kojem se takmičilo 72 učenika iz Transilvanije, Zakarpatske oblasti, Slovačke, Mađarske i Vojvodine, u 4 kategorije. Pored pismenog dela, takmičilo se i u izvođenju poezije i proze, kao i ekipno u dramatizaciji.

Emeše Čikoš, učenica odeljenja GFT 4/10 je na usmenom delu takmičenja osvojila 2. mesto. Čestitamo joj!

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

STRUČNI IZLET

Učenici grafičkih odeljenja Politehničke škole, sa predmetnim profesorima, Tihomirom Zoraje i Miodragom Doroslovačkim, u utorak, 24. aprila, bili su na jednodnevnom stručnom izletu u Novom Sadu.
Posetili su savremenu digitalnu štampariju NSPlakat, kao i GRID radionicu na FTN-u, gde je učenicima predstavljena mogućnost daljeg školovanja na Departmanu za grafičko inženjerstvo i dizajn.

Categories: Uncategorized

DVA REPUBLIČKA TAKMIČENJA U ISTOM GRADU

Tehnička škola Mileva Marić – Ajnštajn iz Novog Sada je od 19. do 21. aprila bila domaćin dva republička takmičenja: XXIII Republičkog takmičenja učenika srednjih stručnih škola u području rada hemija, nemetali i grafičarstvo, u području rada grafičarstvo, kao i XXI Republičkog takmičenja u području rada šumarstvo i obrada drveta. Na takmičenju grafičara je učestvovalo 8 srednjih škola, a osam učenika naše škole postiglo je zapažene rezultate. U pojedinačnoj konkurenciji, učenik Tamaš Molnar GFT 4/10 u kategoriji tehničar za grafičku pripremu osvojio je treće mesto, kao i Iris Andrašić GFT 3/8 u kategoriji fotograf.

U ekipnoj konkurenciji, tehničari za grafičku pripremu i fotografi su bili drugi, dok su tehničari grafičke dorade ostvarili treće mesto.

Na takmičenju u području rada šumarstvo i obrada drveta, učestvovalo je devetoro naših učenika. U kategoriji finalna obrada drveta, učenici Ivana Matić TON 2/5, Vukašin Pjevalica TON 3/5 i Nikoleta Crnković TON 3/5 osvojili su drugo mesto, kao i Anđela Gajić TPA 4/11 u kategoriji dekorativna dendrologija i cvećarstvo. Katarina Gršić TON 2/5 bila je treća u tehničkom crtanju, a isto mesto je postigao i tapetar Slađan Daraboš D 2/7.

Svim takmičarima čestitamo!

Categories: Uncategorized

SAJAM OBRAZOVANJA

U sredu,18. aprila 2018. godine, predstavili smo, kroz raznovrsne aktivnosti, našu školu na Sajmu obrazovanja, koji je održan u Tehničkoj školi Ivan Sarić. Predstavljena su sva četiri područja rada, a posetioci su na školskom štandu imali mogućnost da vide mnogobrojne radove naših učenika, ormane i komode iz područja rada šumarstvo i obrada drveta, makete koje su napravili arhitektonski tehničari, ali i kako se pomoću 3D štampača formira Sinagoga. Likovni tehničari su svojim bojama i četkicama ukrašavali lica posetilaca, koji su sa tehničarima grafičke dorade dobili priliku da sklapaju reklamne blokove i kutije.

Naš nastup na Sajmu podržali su: TONDACH, SMB-GRADNJA, KERAMIKA KANJIŽA,  CREATIVE LINE, FORM LINE.

Fotografije se nalaze u Galeriji slika.

Categories: Aktuelnosti

OTVORENA VRATA ŠKOLE

Naša škola je otvorila vrata učenicima osmih razreda iz svih osnovnih škola iz Subotice i njene okoline u četvrtak, 12. aprila 2018. godine.
Budući srednjoškolci su se kroz učešće u raznim aktivnostima upoznali sa načinima rada, obrazovnim profilima, ali i vannastavnim aktivnostima u Politehničkoj školi – posetili su mnogobrojne kabinete i radionice, razgovorali su sa nastavnicima, psihologom i pedagogom, kao i učenicima Politehničke škole, o svim mogućnostima obrazovnih profila, koji su im dostupni ukoliko upišu neko od 4 područja rada: geodezija i građevinarstvo, šumarstvo i obrada drveta, hemija, nemetali i grafičarstvo, kultura, umetnost i javno informisanje.
U školskom dvorištu su se četvoroločlane ekipe osmaka takmičile u radionici-igraonici „Kucni o drvo da bude prvo”, vešto sklapajući i maštovito oslikavajući kućice za ptice, a zatim je druženje nastavljeno i sa učenicima odeljenja likovnih tehničara, koji su crtali portrete, dok su članovi akrobatske grupe Polistars predstavili raznovrsne sportske aktivnosti.

Fotografije se nalaze u Gleriji slika.

Categories: Aktuelnosti

„BEZ GRANICA“ – STRUČNA EKSKURZIJA U DEBRECENU

Grupa učenika naše škole (predstavnici odeljenja GFO 2/10, AT 3/2 i AT 4/1) su učestvovali na stručnoj ekskurziji u Debrecenu (Mađarska) od 12. do 14. aprila 2018. Poseta je organizovana u okviru projekta „Bez granica”, a glavna tema ovog puta je bila palata Raichle u Subotici. Učenici naše škole su – zajedno sa učenicima Građevinske škole “Péchy Mihály” iz Debrecena – nastavili rad započet u Subotici 27-29. marta 2018. Tokom trodnevne ekskurzije članovi naše ekipe su imali mogućnost da se u Debrecenu upoznaju sa školom domaćinom, sa znamenitostima grada, kao i da posete Noć zanimanja, manifestaciju sličnu našem Sajmu obrazovanja.

Fotografije se nalaze u Galeriji slika (link).

Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress