ŠKOLSKO TAKMIČENJE “DABAR” 2017/2018

Od 20. do 24. novembra 2017. godine u našoj školi je održano školsko takmičenje “DABAR”, prvi krug međunarodnog takmičenja računarske i informatičke pismenosti. Ovo takmičenje je namenjeno svim učenicima zainteresovanim za različite oblasti računarstva i informatike. 1. i 2. razredi srednje škole se takmiče u kategoriji “Dabar”, a 3. i 4. razredi u kategoriji “Stariji dabar”.

Na takmičenju je iz Politehničke škole učestvovalo ukupno 120 učenika iz sledećih odeljenja: GI 1/3, TPA 1/5, GFP 1/9, GFT 1/10, LT 1/11, AT 2/2, AT 3/1, GFT 3/8, AT 4/1 i GFT 4/13. Fotografije sa takmičenja se nalaze u Galeriji slika.

Ove školske godine je u Srbiji u ovom krugu nadmetanja učestvovalo preko 32000 učenika viših razreda i srednjih škola.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

MATURANTI GLEDAJU LEKTIRU

Četrdeset učenika Politehničke škole, odeljenja VT 4-3 i GFT 4-13, u utorak, 28. novembra 2017. godine, pogledali su film „Derviš i smrt” (1972.) u „Klajn hausu”. Plakat za akciju „Maturanti gledaju lektiru” dizajnirao je Nemanja Pavlov (GFT 4-13). Učenici su ekranizaciju književnog dela Meše Selimovića pogledali u neuobičajenom ambijentu zajedno sa Natalijom Trbović Toljagić, profesorom srpske književnosti i jezika.

Categories: Uncategorized

KONKURS ZA AMBLEM 51. KONGRESA ILEI

Pozivamo sve zainteresovane da se uključe u dizajniranje amblema Međunarodnog udruženja nastavnika esperantista  (ILEI – Internacia Ligo de Esperantistaj Instruistoj).

Tekst konkursa na srpskom

Za eventualne dodatne informacije obratite se Aranki Laslo, nastavnici informatike i vođe sekcije za esperanto.

Na slici ispod se vidi logotip naše bivše učenice, Emeše Kovač Pečkai koji je ove godine izabran za stalni simbol Udruženja nastavnika esperantista Koreje.

IZLET PRIRODNJAČKE SEKCIJE

Članovi Prirodnjačke sekcije naše škole iz odeljenja AT 1/1, LT 1/11, TPA 1/5 i TON 2/5, u nedelju, 19. novembra 2017. godine, išli su sa nastavnikom geografije, Zoranom Markovićem, u posmatranje ptica u Kikindu, gde na jednom mestu, zimuje najveći broj sova utina na svetu.

Nakon toga, obišli su Araču, ruševinu srednjovekovne romaničke crkve, koja se nalazi između Novog Bečeja i Novog Miloševa, a nakon toga Specijani rezervat prirode Slano Kopovo, koje u periodu jesenje migracije poseti i do 20.000 ždralova. Nažalost, zbog sušne godine, jezero je presušilo, ali to nije umanjilo draž ovog zaštićenog područja, pa su učenici bili u jedinstvenoj prilici da šetaju po jezerskom dnu nekadašnjeg Panonskog mora.

Fotografije se nalaze u galeriji slika.

Categories: Uncategorized

SPOMEN NA 18. NOVEMBAR 1941.

Polaganjem venaca na spomenik „Balada vešanih“ u petak, 17. novembra 2017. godine,  obeležena je 76. godišnjica od kada su fašisti u Drugom svetskom ratu pogubili vešanjem petnaestoro mladih subotičkih rodoljuba, četrnaest mladića i jednu devojku. Učenici Politehničke škole iz odeljenja TPA 1/5 su izveli recital i, već tradicionalno, na spomenik simbolično položili 15 ruža za 15 boraca za slobodu.

Fotografije se nalaze u galeriji slika.

Categories: Uncategorized

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress