PRVA NAGRADA ZA FOTOGRAFIJU

Učenica Dejana Ristić iz odeljenja GFT28 osvojila je prvo mesto na konkursu “Principi Crvenog krsta u svakodnevnom životu” u kategoriji srednjoškolaca. Njena fotografija koja prikazuje princip Univerzalnost pod nazivom “Sva društva imaju isti status”, dobila je najviše ocene žirija.

Veoma dobro su ocenjene i  fotografije Nore Nađ,  iz istog odeljenja,  koje prikazuju Neutralnost, Humanost, Nepristrasnost i Univerzalnost “Zajedništvo starih i mladih”, tako da će i one biti izložene na izložbi 8. maja 2017. godine u Dvorcu “Eđšeg” u Novom Sadu, u 18 sati.

Categories: Uncategorized

POSETA FAKULTETU TEHNIČKIH NAUKA U NOVOM SADU

Dana 11. aprila 2017. godine, 11 učenika Politehničke škole iz odeljenja GFT415, GFT413, GfT412 i GFT310, u pratnji nastavnika Tihomira Zoraje,  posetili su Departman za grafičko inženjerstvo i dizajn (GRID) u Novom Sadu. Poseta je organizovana u cilju informisanja učenika o detaljima studiranja na Fakultetu tehničkih nauka, kao i upoznavanja okoline i prostornog rasporeda fakulteta, studentske službe, laboratorija za vežbe, studenske menze i studenstkog smeštaja.

Nakon kreativnog izlaganja profesora dr doc Sandre Dedijer, koja je održala predavanje o istorijatu fakulteta, kao i o mogućnostima usmerenja i hronologije studiranja u vremenskom periodu master studija od 10 semestara, učenici su imali priliku da posete fakultetsku štampariju i demo-centar, gde im se priključila i nastavnica Sanja Horak. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama uređaja za digitalnu štampu, sito i tampon štampu, razvijačicom za fleksografske klišee, uređajima za završnu grafičku obradu, kao i sa dizajnerskom računaskom laboratorijom.

 

Categories: Uncategorized

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress