NAŠI ĐACI U EVROPI

Učenici Politehničke škole  TPA 3/11 odeljenja-Jelena Nedić, Aleksa Knežević i Milica Milisavljević, uz mentorstvo  Branke Jovičić, profesorice srpskog jezika i književnosti, osvojili su nagradu za rad „Lica govore“ u okviru kategorije foto-radova nagradnog konkursa za kreativne i inovativne radove „Evropski dnevnik“ koji sprovodi EU Info centar.

Radove je ocenio stručni žiri, sačinjen od novinara i stručnjaka za obrazovanje i komunikacije. Nagrada je putovanje u Evropsku uniju na koje se kreće na Dan Evrope, 9. maja 2017. godine.

Ovaj konkurs predstavlja nastavak prethodnih aktivnosti Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji u okviru publikacije Evropski dnevnik i promocije medijske pismenosti.

Politehnička škola sada postaje zvaničan partner i dobija priliku da učestvuje na budućim konkursima u okviru projekta “Evropski dnevnik”.
images

Categories: Uncategorized

KONKURS CRVENOG KRSTA ZA NAJBOLJU FOTOGRAFIJU

Pozivamo sve zainteresovane učenike naše škole da učestvuju na konkursu Crvenog krsta Vojvodine za najbolju fotogarafiju učenika na temu „Principi Crvenog krsta u svakodnevnom životu“.

Dodatne informacije oko prijave i predaje radova su kod nastavnice Ivane Babić  (nastavnica praktične nastave za fotografe).

Plakat-Principi Crvenog krsta u svakodnevnom zivotu

Categories: Uncategorized

IZLOŽBA U SLOBODNO VREME

U četvrtak, 23. februara 2017. godine, u Filmskom klubu Orient, otvorena je izložba pod nazivom U slobodno vreme.

U okviru izložbe, učenici trećih i četvrtih razreda Politehničke škole, smer Tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda, predstavili su svoje radove.

Izloženi radovi su rezultat likovnog izražaja učenika nastao vanškolskih aktivnosti, pa izložba i nosi naziv U slobodno vreme.

Tematika radova je raznovrsna, kao i tehnike izrade ekponata – na izložbi se mogu pogledati fotografije, digitalni crteži, ulje na platnu, rad temperom, grafičko oblikovanje fanzina, kao radovi iz domena foto manipulacije.

Izlagači su Anita Kovačev, Zvonimir Karo, Jovana Jović, Kristina Ćopić, Sofija Radulović, Marijana Vojnić Tunić, Andrej Romić, Ivana Vukojević, Livia Pertić, Maja Stoparić I Martina Bukvić.

Organizator izložbe je Mirjana Mitrić, nastavnica praktične nastave u Politehničkoj školi.

Izložbu možete pogledati do 7. marta 2017. godine

U SLOBODNO VREME

Categories: Uncategorized

PODSEĆANJE NA DANILA KIŠA

U sredu, 22. februara, obeležili smo godišnjicu rođenja književnika Danila KIša, koji se rodio u Subotici 1935. godine.

U znak sećanja, kod biste Danila Kiša u centru grada, cveće su položili učenici LT 1/13 odeljenja sa nastavnicom srpskog jezika i književnosti Dijanom Krtinić.

DANILO KIS

Categories: Uncategorized

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress