„PUTEVIMA TIBORA SEKELJA” – ZAVRŠNA SVEČANOST KONKURSA

Dodelom nagrada i izložbom radova svih učesnika je 28. marta 2019. u Politehničkoj školi završen literarni, likovni i foto-konkurs „Putevima Tibora Sekelja“. Na ovom zajedničkom konkursu naše škole i Društva za esperanto „Tibor Sekelj“ iz Subotice je učestvovalo 98 učenika osnovnih i srednjih škola iz Subotice i okoline. Ukupno je pristiglo 117 radova, a broj nagrađenih učenika je 38. Svakom nagrađenom učesniku je uručena – pored poklona Politehničke škole i Društva za esperanto -, i poklon knjiga Tibora Sekelja ili knjiga o Sekelju, zahvaljujući velikodušnoj donaciji gospođe Eržebet Sekelj, udovici Tibora Sekelja.

Slike o završnoj svečanosti možete pogledati u Galeriji slika sajta naše škole. Izložba se može posetiti do 2. aprila 2019. godine.

Rezultati konkursa, po kategorijama, se nalaze na sledećim linkovima. I ovim putem čestitamo svim pobednicima i njihovim mentorima!

Na narednim linkovima se mogu pogledati pojedinačni radovi svih učesnika konkursa „Putevima Tibora Sekelja“:

USPEH NAŠIH ĐAKA NA LITERARNOM KONKURSU

Kancelarija zaštitnika građana Grada Subotice i ove godine je, šesti put zaredom, organizovala literarni konkurs za subotičke srednjoškolce povodom 10. decembra, Dana ljudskih prava.

Učenici Politehničke škole su i ove godine ostvarili zapažen uspeh. Mario Evetović, učenik AT 4/1 odeljenja, osvojio je drugo mesto u konkurenciji na hrvatskom jeziku, a Filip Silađi, učenik AT 4/1 odeljenja, osvojio je treće mesto u konkurenciji na srpskom jeziku. Nagrade su dodeljene danas u svečanoj sali Gradske kuće. Svi učesnici konkursa nagrađeni su prigodnim poklonima.

Categories: Aktuelnosti, Sekcije

PUTEVIMA TIBORA SEKELJA – KONKURS ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Politehnička škola u Subotici i Društvo za esperanto “Tibor Sekelj” organizuju literarni, likovni i foto-konkurs “PUTEVIMA TIBORA SEKELJA – SZÉKELY TIBOR NYOMDOKAIN –
LAŬ LA SPUROJ DE TIBOR SEKELJ” 
povodom 30 godina od smrti Tibora Sekelja. Na konkursu mogu da učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola opštine Subotica (uključujući i učenike Politehničke škole). Rok: 28. januar 2019.

TEKST KONKURSA

Tekst konkursa na mađarskom (link ka sajtu na mađarskom)

Posećujem svoju farmu – pesma Tibora Sekelja

ČUVARI PRIRODE U KIKINDI I SLANOM KOPOVU

U okviru prirodnjačke sekcije „Čuvari prirode“, grupa od tridesetoro učenika Politehničke škole, predvođena nastavnikom geografije Zoranom Markovićem, 10. novembra 2018. godine posetila je Kikindu – grad sova i Slano Kopovo, specijalni rezervat prirode koji se nalazi u blizini Novog Bečeja.

Članovi prirodnjačke sekcije Politehničke škole su u potrazi za sovama, u Kikindi, banatskom gradiću u kom se nalazi najveće zimovalište sova utina na svetu, obišli centar grada, a potom i Narodni muzej u kom su imali prilike da vide najimpresivniji eksponat muzeja – originalne ostatke kikindskog mamuta Kike, stare oko pola miliona godina, a pronađene 1996. godine u glinokopu fabrike „Toza Marković“. Usledila je projekcija filma o čuvenoj ženki stepskog mamuta (Mammuthus Trogontherii), koja nikog u sali nije ostavila ravnodušnim. Nakon obilaska Kikinde, učenici su se uputili u obilazak jezera Slano Kopovo, koje je poznato kao najveća migratorna stanica ždralova u Srbiji. Jezero je, zbog neobično toplog i suvog vremena, ove godine ostalo bez vode, pa su članovi prirodnjačke sekcije imali jedinstvenu priliku da hodaju po dnu jezera, odakle su posmatrali jata ždralova koja su, klikćući, povremeno preletala iznad njih.

Sa jednodnevne stručne ekskurzije, učenici su se u Suboticu vratili zadovoljni i pomalo začuđeni svim onim što su videli i naučili , a da i nisu otišli suviše daleko od svojih kuća.

Branka Jovičić, nastavnik

 

Categories: Aktuelnosti, Sekcije

IZLET PRIRODNJAČKE SEKCIJE

U okviru Prirodnjačke sekcije naše škole, u nedelju, 20. maja, organizovan je jednodnevni stručni izlet. Tom prilikom je 30 naših učenika posetilo park prirode Rusandu, evropsko selo roda Taraš, Zrenjanin i na kraju specijalni rezervat prirode Titelski breg.

Categories: Aktuelnosti, Sekcije

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress