SVETOSAVSKA PROSLAVA

Povodom Svetosavske proslave, 25. januara 2019. godine, po treći put organizovan je školski turnir u stonom tenisu, u fiskulturnoj sali Politehničke škole.

U subotu, 26. januara 2019. godine, proslavili smo školsku slavu Savindan. Priređen je prigodan umetnički program, u kom su učestvovali Ženski omladinski hor, pod dirigentskom palicom Maćaša Murenjija, vokalni solista Gordana Vidaković, kao i brojni učenici naše škole. U okviru svečanosti, otvorena je izložba učenikaobrazovnog profila likovni tehničar, kao i  izložba fotografija na kojem je okom foto-aparata Zorana Markovića, nastavnika geografije, ovekovečeno jato od 16 ptica sa područja Vojvodine.

Nakon priredbe, održana je promocija romana „Veliki juriš“ subotičkog pisca Slobodana Vladušića, a učenici su imali mogućnost da kroz razgovor s autorom saznaju mnoge pojedinosti o nastanku dela, kao i o njegovom književnom stvaralaštvu.

Categories: Aktuelnosti, Biblioteka

LITERARNI KONKURS HRIZANTEMA

Natalija Hajaš, učenica odeljenja AT 1/2, osvojila je prvu nagradu na literarnom konkursu festivala Hrizantema, u organizaciji Art bioskopa Aleksandar Lifka, koji se bavi horor i fantastičnim pričama.

Dino Avdić, učenik odeljenja AT 3/2, dobio je drugu nagradu za svoju priču, dok je Marko Konkolj iz istog odeljenja pohvaljen.

Categories: Aktuelnosti, Biblioteka

RADOST ČITANJA

I ove godine, u sredu, 24. oktobra, učenici Politehničke školi posetili su 63. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu. U pratnji pet profesorica srpskog jezika i književnosti, oko stotinu učenika je krenulo u u potragu za korisnim štivom i zanimljivim naslovima, u saglasju sa sloganom ovogodišnjeg sajma „Radost čitanja“. Mnogi od njih kupili su udžbenike, stručne knjige i lektire koje su im potrebne, ali su odabrali i poneku knjigu za slobodno vreme.

Categories: Aktuelnosti, Biblioteka

Radno vreme biblioteke

РАСПОРЕД РАДНОГ ВРЕМЕНА БИБЛИОТЕКЕ  

         за прво полугодиште шк. 2018/19. год.

 

 

ПОНЕДЕЉАК

 

УТОРАК

 

СРЕДА

 

ЧЕТВРТАК

 

ПЕТАК

 

БИБЛИОТЕКАР

    РОБЕРТ ПЕЈНОВАЦ

 

8,00 – 14,30

 

10,45 -17,30

 

8,00 – 14,30

 

7,50 – 14,20

 

8,00 – 14,30

 

Categories: Biblioteka

КУПОПРОДАЈА ПОЛОВНИХ УЏБЕНИКА

КУПОПРОДАЈА ПОЛОВНИХ УЏБЕНИКА ОРГАНИЗОВАЋЕ СЕ У ПОНЕДЕЉАК И УТОРАК, 9. И 10. СЕПТЕМБРА 2013. ГОДИНЕ, ОД 12.40 ДО 13.30 ЧАСОВА, У ДВОРИШТУ ПОЛИТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ.

Categories: Biblioteka

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress