ISKUSTVENO UČENJE UZ KOLPING SRBIJE

Učenici i nastavnici naše škole su danas implementirali društveno korisnu akciju u sklopu projekta “Iskustveno učenje” uz podršku KOLPING DRUŠTVA SRBIJE. Akcija se sastojala iz dva dela, sređivanje dvorišta i okoline doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka” i oslikavanja zida škole. U akciji su učestvovali učenici odeljenja LT211, LT313, LT49 i TPA34.

Categories: Aktuelnosti

GOSTI IZ DALEKE RUSIJE

U posetu Politehničkoj školi, u ponedeljak, 17. septembra 2018. godine, iz daleke Rusije, došla je delegecija Tehničke škole industrijskih tehnologija i menadžmenta Čajkovski, udaljenog 3300 km, u Permskoj oblasti, predvođena direktoricom škole Nadeždom Viktorovnom Tjukalovom. Poseta je realizovana u okviru Sporazuma o međunarodnoj saradnji Politehničke škole sa Tehničkom školom industrijskih tehnologija i menadžmenta Čajkovski, koji je potpisan je 25. maja 2018. godine.
Direktorica Tjukalova je obišla objekte i radionice Politehničke škole, razgovarala je sa učenicima i savetovala ih o budućem životu i radu, a na Pedagoškom kolegijumu predstavila je svoju školu, način i organizaciju rada, program nastave i vannastavne aktivnosti. U konstruktivnom razgovoru, nastavnici i učenici Politehničke škole saznali su brojne pojedinosti o školi iz Rusije, a bilo je reči i o planovima za dalju saradnju u oblasti stručnog obrazovanja u međunarodnim okvirima, kao i o poseti naših učenika njihovoj školi.
Dijana Krtinić, nastavnik

Categories: Aktuelnosti

PROMOCIJA KNJIGE I PROJEKCIJA FILMA

U petak, 17. septembra 2018. godine učenici Politehničke škole su gostovali promociji knjige Maratonac autora Gorana Nikolića iz Kragujevca. U svečanoj atmosferi, u hotelu Galerija sa početkom u 18 sati prikazan je film Otvorenih očiju reditelja Marka Novkovića koji je ispratio kamerom postizanje rekorda ovog pedesetogodišnjaka, slabovidog od svog rođenja, prateći ga dok kroz gradove Srbije i Crne Gore istrčava 55 maratona za 55 dana.Ovim podvigom Goran Nikolić je ušao u Ginisovu knjigu rekorda ali je najavio i novi poduhvat- 77 maratona za 77 dana.
Član gradskog veća Nemanja Simović je predložio da film bude prezentovan u školama u Subotici jer može poslužiti kao inspiracija mladima u hrabrom prevazilaženju svojih eventualnih slabosti.
Publici je zatim omogućeno kupovanje knjiga i upoznavanje sa autorom koji se zahvalio na divnom dočeku .

Categories: Aktuelnosti

DAN PEŠAČENJA U SRBIJI

Učenici i nastavnici Politehničke škole pridružili su se planinarskom društvu „Spartak“ iz Subotice, učestvujući u akciji „Dan pešačenja u Srbiji“, u subotu, 15. septembra 2018. godine, i tom prilikom prešli su dužinu staze od 12 km od glavne autobuske stanice do Palića. U toku šetnje, učesnici su uživali u krajoliku prirodnih lepota obale Palićkog jezera i okoline.

Categories: Aktuelnosti

KONCERT ZA MALU ANGELINU

Humanitarni koncert za prikupljanje sredstava za lečenje malene Angeline Ivković je organizovan u četvrtak, 13. septembra 2018. godine, u školskom dvorištu.
Pred mnogobrojnim učenicima i nastavnicima Politehničke škole, nastupali su bend “Maska”, pesnikinja Željka Cvjetković  kao i nekoliko gostiju.

Categories: Aktuelnosti

PROJEKAT ZAJEDNO ZA BEZBEDNU OKOLINU

U okviru projekta “Zajedno za bezbednu okolinu”, oko 20 učenika Politehničke škole, proizvodnih zanimanja građevinske struke, od aprila vredno radi na izgradnji letnje kuhinje u Prihvatnom centru Subotica, kako bi migrantima omogućili da na bezbedan način pripremaju obroke za sebe. Na ideju da se izgradi letnja kuhinja se došlo na osnovu informacija iz medija, prema kojima su migranti koji borave u Prihvatnom centru često ložili vatru na otvorenom dok su pripremali hranu, što nije bezbedno, jer preti opasnost od požara.
Ovaj projekat sprovodi se u okviru u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ koji sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

 

Categories: Aktuelnosti

VOLONTERI ZAVRŠILI AKCIJU

U prostorijama Geontološkog kluba “Kertvaroš”, uručeni su sertifikati polaznicima programa edukacije “Bezbedni na internetu”, koji je organizovala Fondacija “Tijana Jurić”. Obuka je sprovedena uz podršku volontera, učenika Politehničke škole, a u višenedeljni program bilo je uključeno dvadesetak sugrađana, članova gerontoloških klubova Gerontološkog centra Subotica.

Categories: Aktuelnosti

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress