ZAVRŠNA KONFERENCIJA “ISKUSTVENO UČENJE”

Učenici Ivana Vojnić Tunić i Miljan Sekulić iz odeljenja LT 3/13, uz nastavnice stručnih predmeta Tamaru Muić i Marijanu Buljovčić, učestvovali su, kao predstavnici Politehničke škole, na završnoj konferenciji projekta Kolping društva Srbije “Iskustveno učenje” za 2018. godinu, koja je održana 27. decembra, u novosadskom Startit centru.

Radujemo se nastavku saradnje u 2019. godini!

 

U UČIONICI POD ZVEZDANIM NEBOM

Učenici odeljenja LT 2/11 su učestvovali u projektu Učionica pod zvezdanim nebom, koja je organizovana 27. i 28. septembra 2018. godine, na Fruškoj gori (Zmajevac), u pratnji četvoro nastavnika.

Projekat je sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a cilj je bio podsticanje raznovrsnih aktivnosti, razvijanje učeničke solidarnosti, uzajamnog uvažavanja i tolerancije, kao i podizanje svesti o značaju kretanja i rekreacije u prirodi za unapređenje zdravlja i pravilan razvoj učenika.

Učenici su znatno proširili svoja znanja iz oblasti  geografije, istorije umetnosti, posetivši Novi Sad, Petrovaradin, Galeriju Matice srpske, manastir Rakovac, Beli majdan, pešačili su do Vrdničke kule i Iriškog venca, a posebnu zanimljivost je predstavljalo fotografisanje i noćno posmatarnje nebeskih tela.

LIKOVNI TEHNIČAR

No Comments

Od školske 2014/15. godine otvaramo novi obrazovni profil LIKOVNI TEHNIČAR u području rada KULTURA, UMETNOST, JAVNO INFORMISANJE.

Sadržaj nastavnog programa na ovom smeru omogućuje sticanje teorijskih i praktičnih znanja i veština iz područja vizuelnih umetnosti, ovladavanje likovnim jezikom i tehnikama, i razvijanje likovnog identiteta učenika.
Bazu nastavnog programa čine likovne discipline: crtanje, slikanje, vajanje i grafika. One, uz tehničko-tehnološke sadržaje i poznavanje savremenih medija vizuelnog izražavanja, čine zaokruženu celinu obrazovnog procesa iz oblasti likovnih umetnosti.
Kroz praktične, individualne zadatke, učenici se osposobljavaju za kreiranje i izvođenje radova iz oblasti površinskog i prostornog oblikovanja/crtanja, slikanja, tehnika zidnog slikarstva, slikarske tehnologije i konzervacije, vajanja, grafike, fotografije, višemedijske umetnosti,  kroz celovit proces od razvijanja ideje, razrade projekta i skica, do realizacije.

NASTAVNI PLANOVI

02 Likovni tehničar opšti – tabele

04 Likovni tehničar stručni predmeti – tabele

06 Likov. tehničar opšti-stručni predmeti tabele

Categories: Likovni tehničar

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress