TI POKREĆEŠ RAZVOJ

Direktori i učenici Politehničke škole, Tehničke škole “Ivan Sarić” i Hemijsko–tehnološke škole govore o deficitarnim zanatskim zanimanjima tehničke struke u Subotici, u okviru projekta “Ti pokrećeš razvoj”.

Zakon o dualnom obrazovanju je donet i stupa na snagu 1. septembra 2019. godine – ovaj model obrazovanja preuzet iz Nemačke i Švajcarske, koje imaju razvijenu i stabilnu privredu, što omogućava dugoročno planiranje.

O stipendiranju učenika, mogućnostima budžetskog finansiranja obrazovanja onih koji nakon završetka trećeg stepena žele upisati 4. stepen, kao i o svim aktuelnim temama vezanim za dualno obrazovanju, pogledajte na

https://www.youtube.com/watch?v=AdBNnGTZyts&feature=youtu.be

PROJEKAT “DŽABA STE ŠVRLJALI”

Subotnje sunčano pre podne, 6. oktobra 2018. godine, bilo je idealno za novu, petu po redu, centralnu radnu akciju uklanjanja grafita i uređenja životne sredine, u okviru projekta “Džaba ste švrljali”, u organizaciji Mesne zajednice Centar 3 i Omladinskog građanskog parlamenta. Učenici Politehničke škole su bili vredni i uklanjali su u centru grada grafite sa stubova kod Maxija, doprinoseći uređenju gradskog jezgra, koje je naruženo brojnim grafitima nedolične sadržine. Ova radna akcija će se u narednom periodu, u pojedinim delovima našeg grada, kontinuirano nastaviti.

Izvođač instalaterskih i završnih građevinskih radova

  • Na ovom smeru se obrazuju stručnjaci, koji nastupaju na gradilištima nakon završetka grubih građevinskih radova.
    Njihov zadatak je da unose konfor u sirove zgrade. Rade na oblaganju zidova i podova, izrađuju ukrasne elemente od gipsa, kaljeve peći i kamine. Oni izrađuju hidro i termo izolacije, kompletan vodovod i kanalizaciju.
    U njihovu delatnost spadaju još limarski, bravarski i staklorezački radovi.

NASTAVNI PLANOVI

02 Izvođ. instal. i završ. građ. radova opšti – tabela

04 Izvođ. instal. i završ. građ. radova stručni – tabela

06 Izvođ. instal. i završ. građ. radova opšti-stručni – tabela

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress