U TOKU SU EDUKATIVNE RADIONICE ZA OSNOVCE!

Danas su počele edukativne radionice Politehničke škole, tj. takmičenje pod nazivom „Zanimljiva istorija našeg grada“. Prvi koraci i opis zadataka prve nedelje (1. i 2. zadatak) – za registrovane takmičare – se nalaze OVDE.

Rok za prijavu na ovo takmičenje je produžen do 8. marta 2018, dakle tokom prve nedelje takmičenja. Novi učesnici će ravnopravno učestvovati u takmičenju (bez obzira na kašnjenje), uz uslov da zadatke prve nedelje predaju na vreme (najkasnije 8. marta). Link za prijavu je sledeći:

https://goo.gl/forms/zR2Za3pHxgKS2Pml2

Tri najuspešnija učenika iz 10 škola će učestvovati u finalu, koje će biti organizovano 26. aprila u prostorijama Politehničke škole. Zato preporučujemo da svaka škola učesnica ima barem 3 takmičara.

Dodatne informacije o edukativnoj radionici možete dobiti na telefone: 024/663-101 (sekretarijat škole) ili 060/8554-080 (Đenđi Arančić Danča, koordinator projekta).

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

REZULTATI ŠKOLSKOG TAKMIČENJA “DABAR” 2017/2018

Od 20. do 24. novembra 2017. godine u našoj školi je održano školsko takmičenje “DABAR”, prvi krug međunarodnog takmičenja računarske i informatičke pismenosti.

U kategoriji “Dabar” (1. i 2. razredi srednje škole) najuspešniji učenici su bili:

  1. Marko Konkolj (AT 2/1)
  2. Elizabeta Šlezak (LT 1/11)
  3. Jelena Bakajić (LT 1/11)
  4. Petra-Teodora Babić (LT 1/11)

U kategoriji “Stariji dabar” (3. i 4. razredi) najviše bodova su osvojili:

  1. Filip Conić (AT 3/1)
  2. Luka Rašeta (GFT 4/13)
  3. Helena Pletikosić (AT 4/1)
  4. Mario Evetović (AT 3/1)

Čestitamo najuspešnijm takmičarima!

Podsećamo da je na ovom takmičenju učestvovalo ukupno 120 učenika naše škole iz sledećih odeljenja: GI 1/3, TPA 1/5, GFP 1/9, GFT 1/10, LT 1/11, AT 2/2, AT 3/1, GFT 3/8, AT 4/1 i GFT 4/13. Mentorke takmičenja su bile: Aranka Laslo, Đenđi Seleši, Natalija Jakovljev i Ivana Sekulić.

Fotografije sa takmičenja se nalaze u Galeriji slika.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

ŠKOLSKO TAKMIČENJE “DABAR” 2017/2018

Od 20. do 24. novembra 2017. godine u našoj školi je održano školsko takmičenje “DABAR”, prvi krug međunarodnog takmičenja računarske i informatičke pismenosti. Ovo takmičenje je namenjeno svim učenicima zainteresovanim za različite oblasti računarstva i informatike. 1. i 2. razredi srednje škole se takmiče u kategoriji “Dabar”, a 3. i 4. razredi u kategoriji “Stariji dabar”.

Na takmičenju je iz Politehničke škole učestvovalo ukupno 120 učenika iz sledećih odeljenja: GI 1/3, TPA 1/5, GFP 1/9, GFT 1/10, LT 1/11, AT 2/2, AT 3/1, GFT 3/8, AT 4/1 i GFT 4/13. Fotografije sa takmičenja se nalaze u Galeriji slika.

Ove školske godine je u Srbiji u ovom krugu nadmetanja učestvovalo preko 32000 učenika viših razreda i srednjih škola.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

KONKURS ZA AMBLEM 51. KONGRESA ILEI

Pozivamo sve zainteresovane da se uključe u dizajniranje amblema Međunarodnog udruženja nastavnika esperantista  (ILEI – Internacia Ligo de Esperantistaj Instruistoj).

Tekst konkursa na srpskom

Za eventualne dodatne informacije obratite se Aranki Laslo, nastavnici informatike i vođe sekcije za esperanto.

Na slici ispod se vidi logotip naše bivše učenice, Emeše Kovač Pečkai koji je ove godine izabran za stalni simbol Udruženja nastavnika esperantista Koreje.

XXII REPUBLIČKO TAKMIČENJE UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA ZA GRUPU GRAFIČARSTVO

Politehnička škola je od 19. do 21. maja 2017. godine bila domaćin XXII Republičkog takmičenja učenika srednjih škola za grupu grafičarstvo.

Takmičilo se 8 škola (Tehnička škola „Mileva Marić – Ajnštajn“, Novi Sad, Hemijsko-tehnološka i prehrambena škola „Žikica Damnjanović“, Smederevska Palanka, Hemijsko-tehnološka škola „Božidar Đorđević Kukar“, Leskovac, Tehnička škola „23. maj“, Pančevo, Prehrambeno-ugostiteljska škola, Čačak, Hemijsko-tehnološka škola, Vranje, Grafička škola, Novi Beograd i škola domaćin) u pet obrazovnih profila:

– tehničar za grafičku pripremu
– tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda
– tehničar štampe
– tehničar grafičke dorade
– fotograf

REZULTATI TAKMIČENjA

Pojedinačni plasman:

Obrazovni profil: TEHNIČAR ZA OBLIKOVANjE GRAFIČKIH PROIZVODA
Anita Kovačev  – II mesto
Jovana Jović – IV mesto

Obrazovni profil: TEHNIČAR ZA GRAFIČKU PRIPREMU
Denisa Vojnić – II mesto
Marcela Mačai – IV mesto

Obrazovni profil: TEHNIČAR ŠTAMPE
Tijana Stajić – I mesto
Aleksandar Sabo – V mesto

Obrazovni profil: FOTOGRAF
Aleksandar Lacko – III mesto
Edina Takač – V mesto

Obrazovni profil: TEHNIČAR GRAFIČKE DORADE
Robert Margit – III mesto
Daniel Kiš – VII mesto

Ekipno, učenici naše škole su osvojili prvo mesto u kategoriji tehničar štampe i drugo mesto u kategorijama: tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda, tehničar za grafičku pripremu, fotograf i tehničar grafičke dorade.

Fotografije se nalaze u Galeriji slika.

 

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

USPESI NA LIKOVNOM KONKURSU U ITALIJI

Tri člana sekcije esperanta Politehničke škole je učestvovalo na međunarodnom dvojezičnom likovnom konkursu LILIANA CERNECCA SORANZO 2015, kojeg je raspisalo Društvo za Esperanto iz Trsta, Italija.
Prema propozicijama konkursa likovni radovi su mogli biti izrađeni bilo kojom tehnikom, na slobodnu temu, jedini uslov  je bila dvojezična poruka na esperantu i na jednom od jezika Evropske Unije.
Iz naše škole radove su slale učenice odeljenja GFT 4/10: Beatriks Cvitko, Emeše Kovač Pečkai i Blanka Laslo. Mentori su im bile nastavnice Zita Šuhajda i Aranka Laslo.

Konkursni radovi su u Trstu bili izloženi nedelju dana, od 28. novembra do 5. decembra 2015., kada je održano svečano objava rezultata. Prema odluci žirija prva nagrada nije dodeljena, Emeše je dobila jednu od dve 2. nagrade, a Blanka jednu od dve 3. nagrade.
Čestitamo im!

Slike možete pogledat i na veb stranici Društva za esperanto iz Trsta, i u Galeriji slika našeg sajta.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress