TAKMIČENJE GENIUS

Učenici odeljenja AT42 Mate Fodor i Dorina Dukai, prezentacijom svog poslovnog plana STAROSNA DOB (ÉLETKOR),  19. maja 2018. u Novom Sadu, osvojili su prvo mesto na 11. Vojvođanskom takmičenju GENIUS iz menadžmenta.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ GEODEZIJE I GRAĐEVINARSTVA

XXIX Republičko takmičenje građevinskih i geodetskih škola, koje je organizovala Građevinska tehnička škola „Branko Žeželj“ iz Beograda,  održano je od 11. do 13. maja, a u konkurenciji 26 škola i 122 takmičara, učenici Politehničke škole su ostvarili zapažene rezultate.

U okviru praktičnih disciplina, keramičar-teracer-pećar Rihard Kermendi (G34) je osvojio drugo mesto, kao i dekorateri zidnih površina Mirjana Prćić (GI44) i Danijel Zdravković (G34). U disciplini primena računa u građevinarstvu ArchiCAD, Viktorija Bakoš (AT31) je bila treća, kao i Čaba Lerinc(AT32) u disciplini primena računa u građevinarstvu AutoCAD. Treće mesto je zauzeo i Filip Silađi (AT31) u disciplini statika i otpornost materijala.
Čestitamo svim učenicima!

 

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

UPEH NAŠIH FUDBALERKI

Međuokružno prvenstvo u futsalu za srednje škole održano je u Tehničkoj školi Ivan Sarić u Subotici, u četvrtak, 19. aprila 2018. godine.
U muškoj konkurenciji trijumfovala je Tehnička škola iz Bečeja, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Politehnička škola iz Subotice.
Pobednici iz obe konkurencije izborili su učešće na državnom prvenstvu, koje će se održati u Pirotu.

Categories: Takmičenja

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA UČENIKA U MIŠKOLCU

Učenici Politehničke škole iz odeljenja AT 3/2 i AT 4/2 učestvovali su na 24. Međunarodnoj konferenciji učenika građevinske struke, u Miškolcu u Mađarskoj, od 5. do 8. aprila 2018. godine.
Šestoro učenika se takmičilo u tri discipline: izrada plakata na temu „Bašta jednog zamka“, snimanje zaštićenog stepenišnog prostora objekta i kviz znanja.
Najbolji u kvizu znanja bili su Mate Fodor i Anet Almaši iz odeljenja AT 4/2, koji su osvojili prvo mesto u konkurenciji 24 međunarodne ekipe.
Čestitamo našim pobednicima!

 

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

USPEH NAŠE UČENICE U TRANSILVANIJI

Od 19. do 22. aprila u gradu Odorheiu Secuiesc (Székelyudvarhely)  u Rumuniji je održano međunarodno takmičenje iz mađarskog jezika, književnosti i kulture, na kojem se takmičilo 72 učenika iz Transilvanije, Zakarpatske oblasti, Slovačke, Mađarske i Vojvodine, u 4 kategorije. Pored pismenog dela, takmičilo se i u izvođenju poezije i proze, kao i ekipno u dramatizaciji.

Emeše Čikoš, učenica odeljenja GFT 4/10 je na usmenom delu takmičenja osvojila 2. mesto. Čestitamo joj!

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

U TOKU SU EDUKATIVNE RADIONICE ZA OSNOVCE!

Danas su počele edukativne radionice Politehničke škole, tj. takmičenje pod nazivom „Zanimljiva istorija našeg grada“. Prvi koraci i opis zadataka prve nedelje (1. i 2. zadatak) – za registrovane takmičare – se nalaze OVDE.

Rok za prijavu na ovo takmičenje je produžen do 8. marta 2018, dakle tokom prve nedelje takmičenja. Novi učesnici će ravnopravno učestvovati u takmičenju (bez obzira na kašnjenje), uz uslov da zadatke prve nedelje predaju na vreme (najkasnije 8. marta). Link za prijavu je sledeći:

https://goo.gl/forms/zR2Za3pHxgKS2Pml2

Tri najuspešnija učenika iz 10 škola će učestvovati u finalu, koje će biti organizovano 26. aprila u prostorijama Politehničke škole. Zato preporučujemo da svaka škola učesnica ima barem 3 takmičara.

Dodatne informacije o edukativnoj radionici možete dobiti na telefone: 024/663-101 (sekretarijat škole) ili 060/8554-080 (Đenđi Arančić Danča, koordinator projekta).

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress