FIMEK – NAGRAĐUJE ZNANJE

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, održan je treći dan takmičenja “FIMEK – nagrađuje znanje”. Maturanti iz Ekonomske srednje škole “Bosa Milićević”, Hemijsko-tehnološke škole i Politehničke škole iz Subotice i dve srednje škole iz Bačke Topole – Gimnazije i ekonomske škole “Dositej Obradović” i Poljoprivredne škole, pokazali su svoje znanje na ovom kviz takmičenju.

Pobedu je zasluženo odneo naš tim iz odeljenja TON 4/5 u sastavu: Aleksandar Oravec, Vukašin Pjevalica i Žana Milićević, a mentor je bila Jasmina Papić, profesor istorije.

Naši učenici učestvovaće u polufinalu takmičenja početkom februara.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

PUTEVIMA TIBORA SEKELJA – KONKURS ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Politehnička škola u Subotici i Društvo za esperanto “Tibor Sekelj” organizuju literarni, likovni i foto-konkurs “PUTEVIMA TIBORA SEKELJA – SZÉKELY TIBOR NYOMDOKAIN –
LAŬ LA SPUROJ DE TIBOR SEKELJ” 
povodom 30 godina od smrti Tibora Sekelja. Na konkursu mogu da učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola opštine Subotica (uključujući i učenike Politehničke škole). Rok: 28. januar 2019.

TEKST KONKURSA

Tekst konkursa na mađarskom (link ka sajtu na mađarskom)

Posećujem svoju farmu – pesma Tibora Sekelja

SMOTRA RECITATORA

U petak 9. novembra Hrvatska čitaonica Gradske biblioteke Subotica organizovala  je smotru recitatora na kojoj je učestvovao i naš učenik Martin Virag iz odeljenja GFT  4/8. Martin je za svoju interpertaciju pesme “Kraj brazde” Ante Sekulića nagrađen putovanjem u Osijek koje će organizovatiHrvatska čitaonica.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

OPŠTINSKO PRVENSTVO U STONOM TENISU

U organizaciji Udruženja pedagoga fizičke kulture održano je opštinsko prvenstvo u stonom tenisu za osnovne i srednje škole.

U svakoj disciplini, prvoplasirani i drugoplasirani takmičar i ekipa stekli su pravo učešća na zonskom školskom prvenstvu u stonom tenisu za osnovne i srednje škole koje će se održati u Subotici, 17. oktobra 2018. godine, u stonoteniskom centru Subotica. Pored Subotice, učestovaće i takmičari ekipa iz Bačke Topole i Malog Iđoša.

U kategorijama srednje škole dečaci – ekipno i srednje škole devojčice – ekipno, Politehnička škola je zauzela drugo mesto. Pojedinačno, Josip Šarčević bio drugi, a Milica Lovre je osvojila treće mesto.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

NAGRADE ZA NAJUSPEŠNIJE ĐAKE

Subotičkim osnovcima i srednjoškolcima, osvajačima najvećih priznanja na republičkim takmičenjima, svečano su uručene diplome i prigodne nagrade u petak, 8. juna 2018. godine, u Velikoj većnici Gradske kuće.
Među njima, diplome su primili su i učenici Politehničke škole, koji su osvojili neko od prva tri mesta na takmičenjima republičkog ranga u oblasti prirodnih i društvenih nauka, umetnosti i sporta.
Svim učenicima još jednom čestitamo!

 

 

 

 

 

https://www.subotica.com/vesti/nagrade-za-najbolje-suboticke-djake-id32200.html

 

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress