DANI GRAĐEVINARSTVA

Manifestacija pod nazivom DANI GRAĐEVINARSTVA održava se 14.  i 15. marta 2019. godine u prostorijama Građevinskog fakulteta, koju je svečano otvorio Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Na manifestaciji učestvuju Građevinski fakultet iz Subotice, Politehnička škola, Privredna komora Srbije, kao i kompanije građevinske operative, projektni biroi i proizvođači građevinskog materijala: Masterplast, Nort inženjering, Termoprojekt, Suport, SMB gradnja, Javornik, Jumol, Izgradnja Filipović, Terah, DG inženjering, Majur iz Subotice, Keramika Kanjiža.

Nakon otvaranja, organizovana je tribina pod nazivom „Privreda i obrazovanje u građevinarstvu“ na kojoj se razgovaralo o mogućnostima povezivanja obrazovanja i osposobljavanja kadrova u građevinskoj struci, a za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola i srednjoškolce predviđene su interaktivne radionice koje imaju za cilj promovisanje ove struke i obrazovnih profila srednje škole i Građevinskog fakulteta.

Fotografije se nalaze u Galeriji slika.

 

 

 

 

 

OKRUGLI STO NA TEMU DUALNOG OBRAZOVANJA

Okrugli sto na temu “Značaj dualnog i preduzetničkog obrazovanja u lokalnoj zajednici”, održan je 30. novembra 2018. godine, na Otvorenom univerzitetu, u organizaciji Socijalno ekonomskog saveta Subotica, na kojem su predstavljeni obrazovni profili naše škole, koji su deo programa dualnog obrazovanja.

Više detalja na linku:

http://yueco.rs/odrzan-okrugli-sto-na-temu-dualnog-obrazovanja/?fbclid=IwAR1U8MGGHs-83PNwrZEEtC8WTyaNpokCnG-CvVqrqt8fXLdOz90VzbZaSok

STRUČNA EKSKURZIJA UČENIKA DRVOPRERAĐIVAČKE STRUKE

Učenici odeljenja TON 1/5, TON 3/5, TON 4/5, D 2/7, D 3/7 i D 3/9, u petak, 9. novembra, posetili su Međunarodni sajam nameštaja, mašina i opreme u Beogradu. Sajam je bio vrlo sadržajan i, u odnosu na prethodne godine, kvantitet je prešao u kvalitet, jer je izloženo dosta masivnog reprezentativnog nameštaja svih vrsta. Naši učenici su imali priliku da se bolje upoznaju sa drvoprerađivačkom strukom i mogućnostima struke.

Pored Sajma nameštaja, učenici su sa predmetnim nastavnicima obišli i Muzej 25. maj i Kuću cveća, gde su mogli da se informišu o značajnom periodu naše istorije.

U BUDIMPEŠTANSKOJ BOTANIČKOJ BAŠTI

Stručna ekskurzija tri odeljenja tehničara za pejzažnu ahitekturu (TPA 2/5, TPA 3/4, TPA 4/7) organizovana je u sredu, 10. oktobra 2018. godine, u Budimpešti.

U zlatom obojenom jesenjem danu, učenici su najpre posetili Botaničku baštu, u kojoj su uživali u čaroliji raznolikog zelenila, od za naše podneblje egzotičnih i neobičnih biljnih vrsta do svakodnevnih i prepoznatljivih.

Prešavši na desnu stranu Dunava Lančanim mostom, koji čuvaju lavovi, stigli su i do Budima, gde beskrajni lavirint stepeništa i prolaza vodi do brojnih arhitektonskih remek-dela ovog srednjovekovnog utvrđenja i odakle se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada.

U UČIONICI POD ZVEZDANIM NEBOM

Učenici odeljenja LT 2/11 su učestvovali u projektu Učionica pod zvezdanim nebom, koja je organizovana 27. i 28. septembra 2018. godine, na Fruškoj gori (Zmajevac), u pratnji četvoro nastavnika.

Projekat je sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a cilj je bio podsticanje raznovrsnih aktivnosti, razvijanje učeničke solidarnosti, uzajamnog uvažavanja i tolerancije, kao i podizanje svesti o značaju kretanja i rekreacije u prirodi za unapređenje zdravlja i pravilan razvoj učenika.

Učenici su znatno proširili svoja znanja iz oblasti  geografije, istorije umetnosti, posetivši Novi Sad, Petrovaradin, Galeriju Matice srpske, manastir Rakovac, Beli majdan, pešačili su do Vrdničke kule i Iriškog venca, a posebnu zanimljivost je predstavljalo fotografisanje i noćno posmatarnje nebeskih tela.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress