PROGRAM OBELEŽAVANJA DANA ŠKOLE

PROGRAM OBELEŽAVANjA DANA POLITEHNIČKE ŠKOLE

25. april 2017.

1000 -1600 Zanimljiva istorija našeg grada – edukativne radionice učionice 21,22
1100 -1200 Susret sa glumcem Srđanom Sekulićem učionica 7
26. april 2017.
1000-1600 Zanimljiva istorija našeg grada – edukativne radionice učionice 21,22
1100 -1600 Takmičenje u igranju kompjuterske  igre  COUNTER STRIKE fiskulturna sala
1100 Koncert muzičke  grupe Maska i nastup akrobatske grupe Polistar dvorište škole
1200 -1230 Izložba fotografija Zanatsko obrazovanje u Subotici između dva svetska rata zbornica
1230 -1300 Prezentacija projekta Saradnjom do znanja zbornica
Categories: Uncategorized

POKLON ZA NAŠU UČENICU

Mirjani Prćić iz odeljenja GI 3/4, jedinoj devojci na smeru izvođač instalaterskih i završnih građevinskih radova, predstavnici preduzeća JUB boje uručili su poklon paket, a priča o njenom školovanju  sve se više širi i postaje medijski zanimljiva.

DSCN5355

Categories: Uncategorized

OBAVEŠTENJE

Po školskom kalendaru prolećni raspust je od 13. do 17. aprila 2017. godine. 

Nastava počinje u utorak, 18. aprila 2017. godine.

Svim učenicima čestitamo predstojeće praznike i želimo prijatan raspust!

 

Categories: Uncategorized

IZLET – PRIRODA, DUHOVNOST I NAUKA


U petak, 24.03.2017. godine, učenici odeljenja GFP 1/11 naše škole uputili su se na jednodnevnu stručnu ekskurziju, u pratnji odeljenjskog starešine Miodraga Doroslovačkog i Darka Ivkovića, nastavnika verske nastave.

Posetili su Sabornu crkvu Svetog Nikole u Sremskim Karlovcima, šetali po Fruškoj gori, prošavši kroz Dvorsku baštu, nekada botaničku baštu, jedinstvenu prirodnu učionicu, bili su na Stražilovu, poznatom fruškogorskom izletištu, a zatim na Fakultetu tehničkih nauka, gde su budući tehničari za grafičku pripremu imali priliku da vide savremene digitalne mašine, mašine za sito i tampon štampu, mašine za završnu grafičku doradu, kao i računarske kabinete u kojima se izvode vežbe. Takođe, učenicima je prikazana prezentacija fakulteta i departmana za grafičko inženjerstvo i dizajn, kao i video snimak, animacije i radovi studenata.

DOROSLOVACKI

Categories: Uncategorized

BASKET TURNIR

U četvrtak, 23. marta 2017. godine, u fiskulturnoj sali Politehničke škole održano je školsko takmičenje u basketu.

Sedam ekipa od po četiri učenika se takmičilo u basketu, a prvo mesto ostvarili su Patrik Cvijin GFT 3/10, David Ibraim GFT 3/13, Radomir Ivković GFT 3/13 i Marjan Stantić VT 3/3. Drugoplasirana ekipa je bila u sastavu Saša Vukov VT 4/3, Vanja Žigić VT 3/3, Nikola Nikolić VT 3/3 i Danilo Bašić AT 4/1.

Obe ekipe su se kvalifikovale na gradsko takmičenje.

 

Categories: Uncategorized

OTVORENA VRATA

Naša škola je otvorila vrata u četvrtak, 30. marta, za oko 300 učenika osmih razreda iz 18 osnovnih škola iz Subotice i njene okoline.  Budući srednjoškolci mogli su posete mnogobrojne kabinete i radionice i da se kroz razgovor sa nastavnicima, psihologom i pedagogom, kao  i učenicima Politehničke škole, upoznaju sa svim mogućnostima  obrazovnih profila, koji su im dostupni ukoliko upišu neko od 4 područja rada: geodezija i građevinarstvo, grafičarstvo, šumarstvo i obrada drveta, kultura, umetnost i javno informisanje.

U školskom dvorištu su kroz neformalno druženje upoznali učenike odeljenja LT 2/9, koji su crtali portrete, a članovi akrobatske grupe Poli stars predstavili su raznovrsne sportske aktivnosti.

Fotografije se nalaze u Galeriji slika.

Categories: Uncategorized