POLITEHNIČKA ŠKOLA NA PROSLAVI DANA GRADA

Miljan Sekulić i njegovi školski drugari, Ana, Lana, Nevena, Nađa, Aleksandra, Bojana, Danica, Ivana, Aleksa i Denis – i jedna hrabra i drugačija ART TRASH REVIJA, prikazana u okviru proslave Dana grada, u subotu, 1. septembra 2018. Likovni tehničari Politehničke škole su kroz performans izrazili modni koncept na nov, kreativan i zabavan način.

 

 

Categories: Uncategorized

STRUČNI IZLET

Učenici grafičkih odeljenja Politehničke škole, sa predmetnim profesorima, Tihomirom Zoraje i Miodragom Doroslovačkim, u utorak, 24. aprila, bili su na jednodnevnom stručnom izletu u Novom Sadu.
Posetili su savremenu digitalnu štampariju NSPlakat, kao i GRID radionicu na FTN-u, gde je učenicima predstavljena mogućnost daljeg školovanja na Departmanu za grafičko inženjerstvo i dizajn.

Categories: Uncategorized

DVA REPUBLIČKA TAKMIČENJA U ISTOM GRADU

Tehnička škola Mileva Marić – Ajnštajn iz Novog Sada je od 19. do 21. aprila bila domaćin dva republička takmičenja: XXIII Republičkog takmičenja učenika srednjih stručnih škola u području rada hemija, nemetali i grafičarstvo, u području rada grafičarstvo, kao i XXI Republičkog takmičenja u području rada šumarstvo i obrada drveta. Na takmičenju grafičara je učestvovalo 8 srednjih škola, a osam učenika naše škole postiglo je zapažene rezultate. U pojedinačnoj konkurenciji, učenik Tamaš Molnar GFT 4/10 u kategoriji tehničar za grafičku pripremu osvojio je treće mesto, kao i Iris Andrašić GFT 3/8 u kategoriji fotograf.

U ekipnoj konkurenciji, tehničari za grafičku pripremu i fotografi su bili drugi, dok su tehničari grafičke dorade ostvarili treće mesto.

Na takmičenju u području rada šumarstvo i obrada drveta, učestvovalo je devetoro naših učenika. U kategoriji finalna obrada drveta, učenici Ivana Matić TON 2/5, Vukašin Pjevalica TON 3/5 i Nikoleta Crnković TON 3/5 osvojili su drugo mesto, kao i Anđela Gajić TPA 4/11 u kategoriji dekorativna dendrologija i cvećarstvo. Katarina Gršić TON 2/5 bila je treća u tehničkom crtanju, a isto mesto je postigao i tapetar Slađan Daraboš D 2/7.

Svim takmičarima čestitamo!

Categories: Uncategorized

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

U utorak, 27. februara u akciji Crvenog krsta prikupljeno je 15 litara dragocene tečnosti. Humanom gestu dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se oko 40 učenika i nastavnika, a najbrojniji su bili učenici iz odeljenja TPA 4/11 i GFT 4/13.

Categories: Uncategorized

EDUKATIVNE RADIONICE ZA OSNOVCE

O B A V E Š T E N J E

Povodom obeležavanja Dana škole, Politehnička škola tradicionalno organizuje edukativne radionice pod nazivom „Zanimljiva istorija našeg grada“. Ove godine manifestacija će biti takmičarskog karaktera, a glavna nagrada je krečenje ili postavljanje podnih pločica u jednoj učionici pobedničke škole od strane naših učenika.

 Kako učestvovati?

Pozivamo učenike 6, 7. i 8. razreda da nam se pridruže i učestvuju na onlajn takmičenju koje počinje 2. marta i traje do 29. marta. Svake nedelje učenici će dobijati zadatak koji će rešavati preko moodle stranice naše škole. Tročlana ekipa iz 10 najuspešnijih škola će učestvovati u finalu, koje će biti organizovano 26. aprila u prostorijama Politehničke škole.

U okviru edukativne radionice, učenici će se takmičiti u rešavanju onlajn testa, izradi crteža na zadatu temu, kreiranju 3d kompozicije – uz detaljno uputstvo za rešavanje zadataka.

Kako se prijaviti?

Uz pomoć nastavnika ili roditelja na sledećem linku:

https://goo.gl/forms/zR2Za3pHxgKS2Pml2

Dodatne informacije o edukativnoj radionici možete dobiti na telefone: 024/663-101 (sekretarijat škole) ili 060/8554-080 (Đenđi Arančić Danča, koordinator projekta).

Rok za prijavljivanje je 1. mart 2018. godine.

 

Categories: Uncategorized

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress