„PUTEVIMA TIBORA SEKELJA” – ZAVRŠNA SVEČANOST KONKURSA

Dodelom nagrada i izložbom radova svih učesnika je 28. marta 2019. u Politehničkoj školi završen literarni, likovni i foto-konkurs „Putevima Tibora Sekelja“. Na ovom zajedničkom konkursu naše škole i Društva za esperanto „Tibor Sekelj“ iz Subotice je učestvovalo 98 učenika osnovnih i srednjih škola iz Subotice i okoline. Ukupno je pristiglo 117 radova, a broj nagrađenih učenika je 38. Svakom nagrađenom učesniku je uručena – pored poklona Politehničke škole i Društva za esperanto -, i poklon knjiga Tibora Sekelja ili knjiga o Sekelju, zahvaljujući velikodušnoj donaciji gospođe Eržebet Sekelj, udovici Tibora Sekelja.

Slike o završnoj svečanosti možete pogledati u Galeriji slika sajta naše škole. Izložba se može posetiti do 2. aprila 2019. godine.

Rezultati konkursa, po kategorijama, se nalaze na sledećim linkovima. I ovim putem čestitamo svim pobednicima i njihovim mentorima!

Na narednim linkovima se mogu pogledati pojedinačni radovi svih učesnika konkursa „Putevima Tibora Sekelja“:

PUTEVIMA TIBORA SEKELJA – KONKURS ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Politehnička škola u Subotici i Društvo za esperanto “Tibor Sekelj” organizuju literarni, likovni i foto-konkurs “PUTEVIMA TIBORA SEKELJA – SZÉKELY TIBOR NYOMDOKAIN –
LAŬ LA SPUROJ DE TIBOR SEKELJ” 
povodom 30 godina od smrti Tibora Sekelja. Na konkursu mogu da učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola opštine Subotica (uključujući i učenike Politehničke škole). Rok: 28. januar 2019.

TEKST KONKURSA

Tekst konkursa na mađarskom (link ka sajtu na mađarskom)

Posećujem svoju farmu – pesma Tibora Sekelja

USPEH NAŠE UČENICE U TRANSILVANIJI

Od 19. do 22. aprila u gradu Odorheiu Secuiesc (Székelyudvarhely)  u Rumuniji je održano međunarodno takmičenje iz mađarskog jezika, književnosti i kulture, na kojem se takmičilo 72 učenika iz Transilvanije, Zakarpatske oblasti, Slovačke, Mađarske i Vojvodine, u 4 kategorije. Pored pismenog dela, takmičilo se i u izvođenju poezije i proze, kao i ekipno u dramatizaciji.

Emeše Čikoš, učenica odeljenja GFT 4/10 je na usmenom delu takmičenja osvojila 2. mesto. Čestitamo joj!

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

„BEZ GRANICA“ – STRUČNA EKSKURZIJA U DEBRECENU

Grupa učenika naše škole (predstavnici odeljenja GFO 2/10, AT 3/2 i AT 4/1) su učestvovali na stručnoj ekskurziji u Debrecenu (Mađarska) od 12. do 14. aprila 2018. Poseta je organizovana u okviru projekta „Bez granica”, a glavna tema ovog puta je bila palata Raichle u Subotici. Učenici naše škole su – zajedno sa učenicima Građevinske škole “Péchy Mihály” iz Debrecena – nastavili rad započet u Subotici 27-29. marta 2018. Tokom trodnevne ekskurzije članovi naše ekipe su imali mogućnost da se u Debrecenu upoznaju sa školom domaćinom, sa znamenitostima grada, kao i da posete Noć zanimanja, manifestaciju sličnu našem Sajmu obrazovanja.

Fotografije se nalaze u Galeriji slika (link).

Categories: Aktuelnosti

U TOKU SU EDUKATIVNE RADIONICE ZA OSNOVCE!

Danas su počele edukativne radionice Politehničke škole, tj. takmičenje pod nazivom „Zanimljiva istorija našeg grada“. Prvi koraci i opis zadataka prve nedelje (1. i 2. zadatak) – za registrovane takmičare – se nalaze OVDE.

Rok za prijavu na ovo takmičenje je produžen do 8. marta 2018, dakle tokom prve nedelje takmičenja. Novi učesnici će ravnopravno učestvovati u takmičenju (bez obzira na kašnjenje), uz uslov da zadatke prve nedelje predaju na vreme (najkasnije 8. marta). Link za prijavu je sledeći:

https://goo.gl/forms/zR2Za3pHxgKS2Pml2

Tri najuspešnija učenika iz 10 škola će učestvovati u finalu, koje će biti organizovano 26. aprila u prostorijama Politehničke škole. Zato preporučujemo da svaka škola učesnica ima barem 3 takmičara.

Dodatne informacije o edukativnoj radionici možete dobiti na telefone: 024/663-101 (sekretarijat škole) ili 060/8554-080 (Đenđi Arančić Danča, koordinator projekta).

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

REZULTATI ŠKOLSKOG TAKMIČENJA “DABAR” 2017/2018

Od 20. do 24. novembra 2017. godine u našoj školi je održano školsko takmičenje “DABAR”, prvi krug međunarodnog takmičenja računarske i informatičke pismenosti.

U kategoriji “Dabar” (1. i 2. razredi srednje škole) najuspešniji učenici su bili:

  1. Marko Konkolj (AT 2/1)
  2. Elizabeta Šlezak (LT 1/11)
  3. Jelena Bakajić (LT 1/11)
  4. Petra-Teodora Babić (LT 1/11)

U kategoriji “Stariji dabar” (3. i 4. razredi) najviše bodova su osvojili:

  1. Filip Conić (AT 3/1)
  2. Luka Rašeta (GFT 4/13)
  3. Helena Pletikosić (AT 4/1)
  4. Mario Evetović (AT 3/1)

Čestitamo najuspešnijm takmičarima!

Podsećamo da je na ovom takmičenju učestvovalo ukupno 120 učenika naše škole iz sledećih odeljenja: GI 1/3, TPA 1/5, GFP 1/9, GFT 1/10, LT 1/11, AT 2/2, AT 3/1, GFT 3/8, AT 4/1 i GFT 4/13. Mentorke takmičenja su bile: Aranka Laslo, Đenđi Seleši, Natalija Jakovljev i Ivana Sekulić.

Fotografije sa takmičenja se nalaze u Galeriji slika.

Categories: Aktuelnosti, Takmičenja

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress