IŠLI SMO NA SAJMOVE

U petak, 24. oktobra 2014. godine, 40-ak učenika grafičarskih odeljenja Politehničke škole, posetilo je Sajam grafičartsva u Beogradu, a u sklopu putovanja, obišli su i štampariju Politike.

 

Nedelju dana kasnije, 30. oktobra 2014. godine, ponovo smo se zaputili put Beograda na Sajam knjiga, a 44 učenika imalo je priliku da prošeta Kalemegdanskom tvrđavom i Knez Mihajlovom ulicom.

 

I 100 učenika odeljenja na smeru tehničar za oblikovanje nameštaja bilo je u Beogradu, na Sajmu nameštaja, u sredu, 12. novembra 2014. godine, i tom prilikom jedna grupa učenika je razgledala Beli dvor, druga je posetila Hram Svetog Save i stadion Marakanu, a zatim su zajednički uživali u Tržnom centru Ušće.

Categories: Uncategorized

OBLAK U POLITEHNIČKOJ ŠKOLI

U Politehničkoj školi je od 17. novembra 2014. godine u funkciji server ownCloud. Ovaj server je softversko rešenje za fajl hosting sličan Dropboxu, ali je besplatan i otvoren izvor, koji mogućava instalaciju na sopstveni server i pristup neograničenom broju korisnika. Školski ownCloud se nalazi na adresi https://schoolcloud.mooo.com.

 

Cilj ovog sistema je skladištenje neograničenog broja podataka za nastavnike Politehničke škole. Pristup je moguć preko browsera ili clienta u windows ili linux sistemu, a postoji mogućnost i preko android aplikacije ownCloud (free).

Categories: Uncategorized

CRTANJE UPOTREBOM DESNE HEMISFERE MOZGA

U saradnji sa Politehničkom školom, UG Vrt života organizovao je radionicu intenzivnog učenja crtanja upotrebom desne hemisfere mozga, po učenju američke umetnice Beti Edvards.

U periodu od 4 dana, od 7. do 10. novembra 2014. godine, učenici naše škole su, kroz poseban niz zadataka za crtanje, koji uspešno aktiviraju desnu hemisferu mozga, razvijali snažnu viziju prostora i moć zapažanja, bavili se perspektivom skraćivanja, učili da koriste praktične alate za crtanje i tehniku senčenja, usvajali razne tehnike crtanja grafitnom olovkom, i konačno, ušli u misteriozne tajne crtanja portreta, a u tome ih je vodila dr. Eva Mađar, lekar, art terapeut i instruktor crtanja upotrebom desne hemisfere mozga.

 

Categories: Uncategorized

KARIJERNO INFORMISANJE I SAVETOVANJE

U okviru mentorskog programa za karijerno informisanje i savetovanje, u utorak, 14. oktobra 2014. godine, u našoj školi održano je predavanje na temu samozapošljavanja i otvaranja preduzetničkih firmi.

Predavanje je održala Koraljka Obradović iz subotičkog Biznis inkubatora, sa kojim škola uspešno sarađuje, a njemu su prisustvovali učenici završnih razreda, koji su mogli da se upoznaju sa mogućnostima kako da na što lakši način započnu sopstveni biznis i održe svoj proizvod na tržištu.

 

 

Categories: Uncategorized

POZIV NA UČEŠĆE NA INTERNI FOTO KONKURS MOJA ŠKOLA

Politehnička škola iz Subotice organizuje

                INTERNI FOTO KONKURS ZA UČENIKE ŠKOLE

Tema konkursa: MOJA ŠKOLA

Na fotografijama se mogu prikazati svakodnevne aktivnosti u Politehničkoj školi, školski odmori, školska zgrada, dvorište, hodnici, izleti, ekskurzije…

rezolucija fotografija 5 megapiksela

format A4

format fajla JPEG

 

Ukoliko postoje nejasnoće, učenici mogu  da se obrate nastavnicama prakticne nastave za fotografe Ivani Babić i Kristini Satmar.

Fotografije će biti prikazane na izložbi koja će se organizovati nakon ocenjivanja radova, a autori najboljih fotografija će biti proglašeni na proslavi Dana škole.

Konkurs traje od 5. oktobra 2014. godine do kraja januara 2015. godine, a fotografije slati u digitalnom obliku na e-mail adresu Politehničke škole: politehn@eunet.rs

Categories: Uncategorized

SPORTSKO DRUŽENJE

Subotnje sunčano pre podne, 20. septembra 2014. godine, bilo je idealno za održavanje sportskog dana Politehničke škole, koji je organizovan na terenima OŠ Miroslav Antić na Paliću. Učenici su se takmičili u malom fudbalu, učestvovalo je osam ekipa, a ekipa Baratok je u finalu slavila pobedu, dok je najbolji strelac bio Mario Vavričak iz odeljenja G 2/5 sa postignutih šest golova.

Odigrane su i dve revijalne utakmice, devojke su pokazale svoje umeće sa fudbalskom loptom, a na kraju su i nastavnici zaigrali protiv učenika. Prisutni su mogli da uživaju u atraktivnom nastupu FREE STYLE fudbala u izvođenju tri učenika. Pored fudbala, igrale su se odbojka i basket, pa su mešovite ekipe zajednički pokazale svoj takmičarski duh u lepom sportskom druženju.

4

Categories: Uncategorized

SPORTSKI DAN

U subotu, 20. septembra 2014. godine, održaće se Sportski dan na terenima OŠ Miroslav Antić na Paliću, od 9 do 12 časova. Učenici naše škole će se takmičiti u malom fudbalu, odbojci i basketu, a prijavljivanje ekipa je u 8 i 30 časova.

 

Categories: Uncategorized

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress